Zonovergoten Dag van het Park

19-05-2014 10:39
 
‘t Is onbegonnen werk om op te sommen wat er gisteren allemaal en overal in Brakel georganiseerd werd. Zelf koos ik voor de Dag van het Park in onze Rijdtmeersen, ook al omdat ik deel uitmaak van het bestuur van Toerisme Brakel vzw.
 
Waar er om 14 uur nog niet veel volk was, groeide het aantal gestaag aan. Om 17 uur, het voorziene startuur van het optreden van Brahim, was de gelegenheids-festivalweide goed gevuld. Terwijl vele kinderen en ouders zich niet eens iets aantrokken van het spektakel op ‘t podium, en gewoon verder speelden op ‘t springkasteel en de andere speeltuigen.
 
Bij Kunstkring Parnassos waagden vele beginnende kunstenaars zich aan een kunstwerkje, aan de overkant werden schattige gezichtjes in de verf gezet. Menig jongen en meisje kreeg een zwaard, konijn, bloem of ander voorwerp cadeau, vakkundig opgeblazen door de ballonclown. De ijsjes werden vlot uitgeschept terwijl ‘t Stropke de dorstigen laafde en de hongerigen van een gevulde pistolet voorzeg (de zogeheten hambubger.