ZOMEREDITIE 'Vrienden van Digno Garcia' - 11/08/2018 BRAKEL

30-07-2018 17:49

Binnenkort, op 11 augustus organiseert Diego Garcia, de zoon van de wereldbekende artiest Digno Garcia de eerste ZOMEREDITIE van ‘Vrienden van Digno Garcia’ in het mooie Feestcomplex Europa te Brakel.

 

Digno Garcia was de bekende Paraguayaanse harpspeler en componist die wereldberoemd werd met de internationaal gekende populaire liedjes Guantanamera, La Felicidad, Costa Brava, Brigitte Bardot en vele andere bekende liedjes.

Digno Garcia woonde lang in Geraardsbergen, huwde er in 1962 met Vera Engelen en overleed er in 1984. Hij liet een indrukkend muziekpatrimonium na die hij tot vandaag zorgvuldig bewaart, beschermt en levend houdt

Reeds meer dan 25 jaar organiseert Diego evenementen ter nagedachtenis van zijn vader waaronder nu ook deze nieuwe ZOMEREDITIE te Brakel.

Na meer dan 20 jaar succesvol de herdenkingsconcerten  ‘La Fiesta – Digno Garcia para Siempre’ in Aalst georganiseerd te hebben, is hij begonnen met het organiseren van gezelllige diners met live muziek en dit in de thuisbasis zélf van Digno Garcia, Geraardsbergen.

De eerste wintereditie van ‘Vrienden van Digno Garcia’ startte in 2015 en werd georganiseerd naar aanleiding van de 30e verjaardag van het overlijden van Digno Garcia.

Bedoeling is tweemaal per jaar ‘Vrienden van Digno Garcia’ te organiseren in een winter – en een zomereditie.

Deze showdiners vallen écht in de smaak bij het publiek en waren tot nu toe keer op keer uitverkocht.

De formule van de avond is nochtans vrij eenvoudig : het publiek een betaalbaar kwalitatief diner bieden mét goede live-muziek.

 

SUCCES

Maar het succes van vandaag is niet alleen aan die ene formule te wijten. Dit succes vaart namelijk in het kielzog van wat de schoonmoeder van Digno Garcia, Laure Engelen, bijgenaamd ‘Laureken Baron’ en haar dochter Vera Engelen eerder hadden opgebouwd.

‘Laureken Baron’ was destijds jarenlang de uitbaatster van de beroemde ‘Plaza’. Haar bezorgdheid voor de medemens was groter dan voor zichzelf. Dat maakte dat ze zeer geliefd was.

De ‘Plaza’ was toen dé ‘place to be’ in Geraardsbergen.

Honderden koppeltjes vierden er hun trouwfeest, zonder er de talloze evenementen en prachtige live shows van grote internationale artiesten mee te rekenen.

Daarbij werd ook het prachtige restaurant ‘Belle Vue’ uitgebaat door Laure’s dochter, Vera.

De generaties uit de mooie jaren ’50 en ’60 en ’70 ontmoetten elkaar op deze favoriete en uitverkoren uitgangsplaatsen. ‘Laureken Baron’ en diens dochter Vera waren de drijvende krachten achter deze twee schitterende uitgangsplaatsen.

Daar bovenop komt nog de succesvolle muziekcarrière van Digno Garcia, waarvoor Vera Engelen, de dochter van ‘Laureken Baron’, mede verantwoordelijk was.

Gesteund door deze mooie geschiedenis zijn de evenementen vandaag ter nagedachtenis van Digno Garcia een groot succes.

De generaties die deze prachtige tijden van de ‘Plaza’ en Digno Garcia meegemaakt hadden hebben nu hun mooie herinneringen doorverteld aan de nieuwe generaties.

De familie van Digno Garcia wil deze mooie reputatie in ere blijven houden en vooral blijven onderhouden . Uit respect voor ‘Laureken Baron’, haar dochter Vera Engelen en de fantastische Digno Garcia.

 

100 JAAR DIGNO GARCIA

Volgend jaar zal het honderd jaar geleden zijn dat Digno Garcia geboren werd in Morascue Luque in Paraguay, een dorpje nabij de hoofdstad Asunción.

Deze verjaardag kunnen wij niet zonder enige aandacht laten voorbij gaan.

We zijn nu reeds druk doende om deze mooie verjaardag in een fantastisch concert te gieten. Een produktie van een nieuw liedje en/of een show zou ook hierbij zeer passend zijn.

Managers en gerenommeerde producers van vroeger en nu worden hiervoor nu reeds gecontacteerd.

 

SPECIALE EDITIE

Deze ZOMEREDITIE is meteen een speciale editie omdat het precies 50 jaar geleden is dat Digno Garcia een monsterhit scoorde in Spanje, in Catalunia met het liedje ‘Costa Brava’.

Om het nummer nog eens live te brengen hebben we de vroegere begeleidingsband van Digno Garcia, ‘Los Carios’ uitgenodigd. Miguel Gamarra, de man die het liedje ‘Costa Brava’ destijds inzong, zal terug van de partij zijn en zal het liedje samen met de andere bandleden nog eens zingen.

Bovendien hebben we ook nog een legende en ex-begeleider van Digno Garcia uit Spanje uitgenodigd : Daniel Cardozo. Hij is een rasechte Paraguayaan én topartiest die ook aan Digno’s zijde mee de wereld mocht rondtoeren.

Daniel zal een unieke one-man show brengen en zoals gewoonlijk, zal hij meteen het publiek op zijn handen dragen.

Het wordt dus écht een ‘Digno Garcia’ avond, gecombineerd met  een heerlijk Spaans menu, gemaakt door échte Spanjaarden.

Deze ZOMEREDITIE ‘Vrienden van Digno Garcia’  is niet alleen een showdiner voor mensen die de nostalgie van vroeger nog eens willen opsnuiven maar het is ook een zomerse en gezellige avond voor iedereen !

 

AANGEMOEDIGD

Minister van Staat en Ereburgemeester van Brakel Herman De Croo draagt het evenement ‘ZOMEREDITIE Vrienden van Digno Garcia’ een warm hart toe. Minister Herman De Croo herinnert zich nog goed de jaren ‘60 waarin Digno Garcia wereldvermaardheid verwierf met zijn harp en met zijn geweldige liedjes Guantanamera, La Felicidad en Brigitte Bardot. Hij moedigt Diego Garcia aan het werk van zijn vader pertinent verder te zetten, te beschermen en te bewaren, maar vooral Digno’s muziek levend te houden door deze evenementen te organiseren. Volgens Minister Herman De Croo, Ereburgemeester van Brakel, een hele eer dat dit herdenkingsevenement nu doorgaat in zijn eigen gemeente Brakel. Hij wenst het team en Diego Garcia alvast heel veel succes toe met dit prachtige initiatief. “

 

 

PRAKTISCH

Locatie : Feestcomplex Europa te Brakel (6 km van Geraardsbergen)

Datum : 11 augustus 2018

Uur start : 19.00u

Thema :      ‘La Fiesta Espanola’ Digno Garcia ! – Spaans feest met een échte Spaanse kokkin met een

                      aperitief, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

(DG)