Zilveren medaille voor het 5de jaar van het Sint-Franciscusinstituut

17-05-2015 10:18

 

Tweede prijs in de filmwedstrijd van de Europese commissie en de kanselarij van de eerste minister. Geef toe, dat klink goed …

hierbij het verslag van juf Mieke Mommens :

“De winnende klassen, zes in totaal, werden ontvangen in het Résidence Palace, het internationaal perscentrum. Na een zeer verzorgde broodjesmaaltijd, stapten we richting Berlaymontgebouw waar het enorm druk was wegens de Europadag . De ganse groep woonde een open debat bij van mevrouw Thyssen, Europees commissaris,  over werk en jongeren.

Vervolgens sprak de heer Klaus Rudischhauser, adjunct directeur-generaal van internationale ontwikkelingssamenwerking,  over de Europese ontwikkelingssamenwerking. Na een uur debatteren kwam dan eindelijk het lang verwachte moment : de prijsuitreiking. Alle winnende jongeren werden gevraagd in het midden van de conferentiezaal te staan. De video’s werden op een groot scherm in de Schumanzaal voor het aanwezige publiek getoond.”

de proclamatie

“Voor onze 5dejaars van het Sint-Franciscusinstituut steeg de spanning telkens een prijs werd uitgereikt. Eerst de juryprijs, vervolgens een gedeelde vierde prijs … Het werd de zilveren medaille. Met trots namen de jongens en meisjes hun prijs in ontvangst : voor ieder een cultuurbon (Fnac) ter waarde van 100 euro. Ikzelf kreeg een tablet  om in de klas te gebruiken. 

Er volgde nog een bezoek aan de vergaderzaal van de Europese commissie waar men speciaal aan de jongeren uitleg gaf over de werking ervan.

Tussen het gewemel van de bezoekers door, baanden we ons opnieuw een weg naar het internationaal perscentrum. Daar werden de prijzen in alle rust aan elke deelnemer uitgereikt.

Bron : www.tbrakelt.be