Zes muzikale atleten bedwingen de Ventoux

24-07-2014 10:41

 

Met dank aan Leen Carlier voor het verslag en de foto’s :

‘Dit jaar mag de Koninklijke Harmonie De Eendracht 200 verjaardagskaarsjes uitblazen. Om dit te vieren staan er in 2014 heel wat feestelijke activiteiten op de agenda. Intussen zijn er reeds een aantal geslaagde activiteiten achter de rug : het nieuwjaarsconcert met brunch op 1 januari, de tentoonstelling 1814-2014 in de bibliotheek gedurende de maand februari en het concert op 3 mei met De Romeo’s en Marijn Devalck.

Naast feestelijke activiteiten werd er beslist om in het feestjaar ook iets te doen ten voordele van een goed doel. De keuze viel op de verschrikkelijke ziekte ALS. Enkele leden van de harmonie waren zo moedig om de uitdaging aan te gaan om de Mont Ventoux te beklimmen en zich hiervoor te laten sponsoren ten voordele van ALS.’

zo gezegd … zo gedaan

‘Op vrijdag 18 juli was het zover … om 5 uur 30 (het begon net klaar te worden) vertrokken we met vier auto’s richting zuid-Frankrijk. Gelukkig werkten de airco’s perfect want we zagen onderweg de temperatuur klimmen tot 37 graden !
Rond 18 uur 30 was iedereen gearriveerd in het hotel, de verfrissende duik in het zwembad was zaaaaalig !
De planning was om op zaterdag de streek wat te verkennen en de benen wat los te rijden en zondagmorgen de Mont Ventoux te beklimmen. Maar wegens de slechte weersvoorspellingen voor zondag werd er beslist om de volgende morgen reeds naar de Mont Ventoux te trekken.’

een ware heldendaad

‘Zaterdagmorgen was iedereen een beetje zenuwachtig tijdens het ontbijt, want de uitdaging waar zolang naar uitgekeken en waarvoor zoveel getraind geweest was, kwam nu toch wel heel dichtbij …
Omstreeks 9 uur, onder een stralende zon, begonnen onze moedige mannen in Bédoin aan de 22 kilometer lange klim en twee uur later arriveerde de eerste op de top. Tegen 12 uur had iedereen de top bereikt en bij een stevige wind konden we het glas heffen op de overwinning.
Het gevoel van fierheid en respect voor onze mannen was onbeschrijflijk ! Nogmaals een dikke proficiat aan Kris, Dirk, Jan, Jeroen, Eric en Luc voor hun doorzettingsvermogen !
Ook voor de ”pullenvullers” (lees supporterende vrouwen) was dit een onvergetelijke ervaring. Vermeldenswaard is dat er normaal gezien ook één vrouw de beklimming zou gedaan hebben, maar wegens een spijtig ongeval tijdens een training enkele weken geleden moest zij geopereerd worden aan haar knie en kon zij helaas niet meefietsen. Maar iedereen is ervan overtuigd dat Nele de Mont Ventoux ook zou overwonnen hebben !

Op zondag hebben onze coureurs tussen de regenvlagen en onweersbuien door de prachtige Gorges de la Nesque verkend. Het was een wijze beslissing geweest om de beklimming van de Mont Ventoux de dag ervoor te doen !
Maandag keerden we moe maar voldaan terug richting Brakel.’

om nog naar uit te kijken in dit jubileumjaar

‘Op zaterdag 25 oktober vindt in de dekenale kerk van Brakel het jubileumconcert 1814-2014 plaats en daar zal, net zoals bij de voorbije concerten, de maquette van de Mont Ventoux kunnen gevuld worden met een vrije bijdrage ten voordele van de strijd tegen ALS.
Hopelijk kunnen wij een mooi bedrag afleveren zodat wij een steentje kunnen bijdragen bij het onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.” ‘

 

Bron : www.tbrakelt.be