WTC Viabike start tweede seizoen

05-04-2016 11:01

Kan het nog mooier ? Onder een stralende zon een nieuw sportief en recreatief jaar inzetten.  Een 35-tal ViaBikers kwamen samen rond 08.30 bij Danny Sport om eerst en vooral te genieten van een heerlijk ontbijt.  Voor de gelegenheid was er ook een delegatie uitgenodigd van de Dorpsraad Viane.  Het was voor de leden alvast een blij weerzien van de vrienden en vriendinnen.  Tot vreugde van iedereen hebben tijdens de wintermaanden een 6-tal nieuwe leden de weg gevonden naar de Club.

Na de fotoshoot was het eindelijk zover. Iedereen vertrok met de glimlach om te genieten van de eerste rustige rit.  De openingsrit van het seizoen staat vooral in het teken van bijpraten.  De groep van de Dames hadden op het einde van de voormiddag een ritje van 35km in de wielen.  WTC ViaBike wil een de club zijn waar fietsliefhebbers met een e-bike zich ook thuis voelen.

De sportieve groep wou op de 100ste verjaardag van de Ronde Van Vlaanderen, de Muur van Geraardsbergen in ere herstellen.  Na een tochtje van 45 km was een tussenstop op de mooiste heuvel van de Vlaamse Ardennen dan ook het hoogtepunt van de zondagvoormiddag.

Daarna ging het in een vloeiende afdaling terug naar de thuisbasis Viane. Maar hoe kan het ook anders, het was uiteraard ook tijd geworden om wat gerstenat tot zich te nemen.  Het programma voor het komende seizoen werd op een heerlijk terrasje in de zon verder besproken.  Zo zal de club de komende maanden deelnemen aan verschillende organisaties van andere toeristenclubs in de regio. Begin oktober staat alvast een nieuw weekend aan zee geprogrammeerd.  Maar nu is het vooral hoofdzaak om de komende maanden te genieten en de conditie op te bouwen.  We vertrekken iedere zondag op de binnenkoer van Danny Sport.  Doordeweeks zullen de liefhebbers van extra trainingskilometers ook proberen één keer van start te gaan ‘s avonds.

Meer info : wtc.viabike@gmail.com of Like us on Facebook

Bron : 9500news