Wortel Poppentheater schittert in Sint-Augustinus

24-01-2015 11:09

 

Het hadden er 120 kunnen zijn, het totaal aantal van alle kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar van Sint-Augustinus. Er waren er echter een paar ziek afwezig, zoals er deze tijd overal wel zieken zijn, jammer genoeg.

Gisteren kwam Poppentheater Wortel met een betoverende én ‘beestachtige’ voorstelling ‘Vliegen? Dat wil ik ook!’ naar Sint-Augustinus.

Poppentheater Wortel 

Bij poppentheater Wortel vertrekken ze van wat kinderen boeit en wat zij begrijpen. Van daaruit maken ze poëtische en gevoelige verhalen. Naast taal, besteden de kunstenaars ook veel zorg aan het visuele, aan sfeervolle en veranderende decors met aangepaste muziek en licht.

Hierdoor blijven zelfs de allerkleinsten geboeid tot het einde van de voorstelling.

Het verhaal 

Kikker is tevreden met zichzelf en met zijn leven aan het water. Op een dag komt Vogel aangevlogen. Wanneer Vogel wegvliegt, kijkt Kikker haar heel enthousiast na en besluit ook te leren vliegen. Zo moeilijk kan dat nu toch niet zijn : je bouwt een paar vleugels en beweegt krachtig met je armen. Zou het lukken ? Wanneer Kikker de andere dieren bezoekt, kunnen die allemaal iets heel bijzonders.

Wat kan ik eigenlijk? En wat kunnen de anderen?

In deze voorstelling gaat Kikker op zoek naar zichzelf, ontdekt zijn eigen sterke kanten en de waarde van ieder afzonderlijk in een groep. Door het onmogelijke aan te durven, lukt het Kikker zijn eigen grenzen te verleggen. In deze voorstelling spelen tafelpoppen grappige en poëtische scènes in een kleurrijk en open decor.

 

Bron : www.tbrakelt.be