Wordt Brakelse Kozinsky deze week wereldkampioen

03-08-2015 10:07

Dat zou zo maar kunnen.  Volgens zijn baasje Kevin Laevens zit een plaats bij de beste tien van de wereld er zeker in. Al hoopt hij op meer … en wij met hem !

Welk wereldkampioenschap ?

Kevin : “We nemen deel aan het wereldkampioenschap dressuur voor jonge paarden in Verden, Duitsland. Je kan geselecteerd worden door deelname aan de nationale cyclus jonge paarden, door aan minimum 4 wedstrijden deel te nemen om geselecteerd te worden. De 10 beste maken dan een kans om in de de finale, die in Overijse doorging, geselecteerd te worden. De twee beste resultaten van die dag mogen dan naar het WK gaan.”

Kozinsky

Is vijf jaar jong en werd gefokt door Kevin en zijn vader. Vorig jaar werd hij, op de hengstenkeuring van het Belgisch Warmbloed Paard tot kampioenhengst gekozen. In Duitsland vreest Kevin vooral de concurrentie van de Duitse, Nederlandse en Deense paarden.

Volg het zelf online mee

Donderdag volgt de eerste wedstrijd, waarbij Kevin en Kozinsky zullen proberen zich rechtstreeks voor de finale in het weekend te kwalificeren. Op deze site  kan je de uitslagen opvolgen.