Wit-Gele Kruis Brakel bestaat 25 jaar

11-04-2014 10:42

Precies een kwarteeuw geleden startte Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen een nieuwe afdeling in Brakel. Om dat te vieren trakteert de afdeling op zaterdag 26 april met koffie en zoetigheden van 14 tot 17 uur. Iedereen is die dag welkom voor een babbel met de aanwezige verpleeg- en zorgkundigen.

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen ontstond 77 jaar geleden in Gent. Sinds de start van de thuisverpleging breidde de werking alsmaar uit. De continue groei in aantal patiënten zorgde ervoor dat Wit-Gele Kruis exact 25 jaar geleden een nieuwe afdeling kon starten in Brakel.

Brakel als uitvalsbasis

Op dit moment verzorgt een enthousiast team van verpleeg- en zorgkundigen patiënten in de gemeenten Brakel, Elst, Everbeek, Michelbeke, Nederbrakel, Zarlardinge, Opbrakel, Parike, Zegelsem, Zwalm, Beerlegem, Dikkele, Hundelgem, Meilegem, Munkzwalm, Nederzwalm, Paulatem, Roborst, Rozebeke, Sint.- Blasius-Boekel, Sint.- Denijs-Boekel, Sint.- Maria-Latem, Lierde, Deftinge, Hemelveerdegem, Sint.- Maria-Lierde, Sint.- Martens-Lierde, Horebeke, Sint.- Kornelius Horebeke, Sint.- Maria Horebeke, Overboelare, Goeferdinge en Ophasselt.

Steeds meer patiënten en hun artsen vonden de afgelopen jaren hun weg naar de Wit-Gele Kruis afdeling in Brakel. “Daarbij klopten zowel jonge patiënten als oude zorgbehoevenden bij ons aan”, vertelt Karla Van Schoorisse, hoofdverpleegkundige in Brakel. “Wij staan open voor elke zorgaanvraag en verzorgen patiënten van eender welk ziekenfonds.”

Gratis infosessies

Iedereen die in Brakel en de omliggende dorpen woont, mocht al een uitnodiging voor 26 april in zijn bus ontvangen. Op zaterdag 26 april is iedereen welkom op het adres Neerstraat 17 om het 25- jarig bestaan van de afdeling te vieren. Tussen 14 en 17 uur worden aanwezigen verwend met een zoetigheidje en drankje. We hopen dat we veel inwoners van Brakel en omstreken mogen verwelkomen!

Over Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen is al meer dan 77 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging. Om op kwalitatieve wijze aan de zorgnoden van elke patiënt in zijn vertrouwde thuisomgeving tegemoet te komen, willen wij verder ontwikkelen als een organisatie met een innovatief zorgaanbod en een gespecialiseerde verpleegkundige zorg.

Als expert in thuisverpleging zijn wij gespecialiseerd in wondzorg, diabetes, palliatieve zorg, stoma- en incontinentiezorg, psychiatrische zorg, geriatrie, ergonomie en ethisch zorgverlenen. Iedere patiënt kan 24 uur op 24, 7 dagen op 7 beroep doen op onze gespecialiseerde thuisverpleging, waarbij we zorg op maat verlenen volgens de strengste kwaliteitsnormen en de meest recente verpleegkundige technieken. Innovatie en bijscholing zijn de drijfveren van onze meer dan 1.550 medewerkers, verspreid over 30 afdelingen en een mobiele equipe in Oost-Vlaanderen, die in nauw contact staan met lokale artsen, ziekenhuizen, woonzorgcentra en mantelzorgers.

Bron : www.tbrakelt.be