Willem en Krista van De Schapenmelkerij, Oost-Vlaams Zorgboergezin van 2014

22-09-2014 11:44

 

Staat te lezen op de facebookpagina van Groen Zorg Oost-Vlaanderen, die u HIER vindt :

“Willem Vernaillen en Krista De Winne worden zondag 21 september door Steunpunt Welzijn – Groene Zorg Oost-Vlaanderen uitgeroepen tot Oost-Vlaams zorgboergezin van het jaar. 5 jaar geleden kozen ze voor de boerenstiel. Van begin af aan wilden ze niet alleen een landbouwbedrijf zijn, maar ook een zorgboerderij. Al vijf jaar lang kunnen mensen die het om een of andere reden wat moeilijk hebben hier komen werken.”

op de afspraak

Het was niet de eerste keer dat ik De Schapenmelkerij een bezoekje bracht, aangezien Willem en Krista met hun zalige producten veel afzet vinden bij de voedselteams. Hun unieke concept zorgt er voor dat het gezin kan leven van hun hobby, het melken van hun 60 ooien, door er de heerlijkste kazen en yoghurt van te maken.

welzijn met boeren

“Van zorginstellingen verwachten de cliënt, zijn omgeving en de samenleving steeds meer. Ze zijn een fase in een traject, moeten zoveel mogelijk kansen bieden, … maar hebben uiteraard ook beperkingen.

Of het nu om personen met een handicap gaat, bijzondere jeugdzorg, ouderen, mensen met een psychische problematiek of specifieke ziekte, … een instelling kan wel een netwerk gebruiken.

Heb je er al bij stilgestaan dat ook land- en tuinbouwers tot dit netwerk kunnen behoren ? Bij ‘zorgboeren’ is rust en werk te vinden, zinvolle activiteiten in een rustgevend kader. Naargelang de nood van de cliënten en de mogelijkheden van de zorgboer gaat het om korte of langere periodes. Tussen instelling en zorgboer worden duidelijke afspraken gemaakt. Samen met de zorgboer kan je méér.”

uit de brochure Boeren aan welzijn, Welzijn met Boeren van Groene Zorg

 

Bron : www.tbrakelt.be