Wielerploeg Wanty-Groupe Gobert met sterke selectie op Stadsprijs Geraardsbergen

31-08-2015 19:46

Woensdag aanstaande zal de ploeg Wanty – Groupe Gobert met een sterke en grote selectie van start gaan in de ‘oudste kermiskoers van België’.

De Wanty’s zijn alvast gemotiveerd om de fraaie resultaten van de voorbije week te bevestigen. Winst met Bjorn Leukemans in de GP Jef Scherens, winst voor streekgenoot Jérôme Baugnies en 2e plaats vorige woensdag in de Druivenkoers en gisteren een prachtige overwinning van stagiair Robin Stenuit in de GP Schaal Sels.

Wat de streekrenners betreft zullen volgende renners aanwezig zijn:  Frederik Backaert, Jérôme Baugnies, Tim De Troyer en stagiair Kevin Callebaut. Ook Marco Minnaard (NL) komt speciaal over naar Geraardsbergen.

Verder Bjorn Leukemans (oud-winnaar), Francis De Greef, Tom Devriendt (3e plaats GP Cerami), Yannick Eijssen,Jan Ghyselinck, Fréderique Robert, Lander Seynaeve, James Vanlandschoot, Kévin Van Melsen en stagiair Robin Stenuit.

Ook het Nederlandse Roompot komt met een sterke delegatie van ministens 7 renners. Rus Velo, Team Ringeriks-Kraft, CCT Champion System, Leopard Development Team, Cibel, Differdange, Metec-TKH, Sart-Massi, Veranclassic-Ekoi en Parkhotel Valkenburg en Colba zullen er ook zijn. Wetterse Dakwerken en Cureghem Sportief kregen als team een wildcard.

"We verwachten tevens Dennis Coenen, de winnaar van vorig jaar (Vastgoed Service) en enkele renners van Verandas Willems enTop Sport Vlaanderen, altijd al goed in de Stadsprijs, zegt sportverbond voorzitter Geert Pieraert. "Mogelijk komt ook streekrenner Laurens De Plus (Lotto-Soudal) van de Stadsprijs proeven."

 

Parcours:

De Stadsprijs kreeg een totaal nieuw parcours, met onder weg 2 pittige hellingen: De Markt-Guilleminlaan en de Brusselsestraat. 

Start (14 uur) en aankomst blijven op de Markt, 16 ronden, 165 km.

 

Info: www.stadsprijsgeraardsbergen.be