Weyts verlaagt vakantiedrempels in Oost-Vlaanderen

06-11-2015 22:15
 
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 382.774 euro in 14 Oost-Vlaamse vakantieverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. “Ook mensen met een kleiner budget of mensen met een beperking moeten op vakantie kunnen gaan in Oost-Vlaanderen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.”
Vakantie is nog niet voor elke Vlaming vanzelfsprekend. Mensen met een beperking of een beperkt budget stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel vakantieverblijven hebben aanpassingen nodig om toegankelijk te worden voor een breder publiek. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen financiële steun.”
Weyts investeert 382.774 euro in 14 Oost-Vlaamse vakantieverblijven die een breder publiek willen bedienen. De uitbaters kunnen met die steun gerichte moderniseringswerken uitvoeren. Verankerde beddenkasten vervangen de onveilige stapelbedden in het Gentse KaBa Hostel, de IJsmolenhoeve in Ronse maakt hun terrein toegankelijker en Moerkensheide in De Pinte vernieuwt ramen en deuren.
De investeringen dienen een dubbel doel. Mensen met een beperkt budget of een specifieke zorgnood krijgen een ruimer verblijfaanbod in Oost-Vlaanderen, wat vakantie voor meer mensen betaalbaar en haalbaar maakt. Oost-Vlaamse toeristische ondernemers krijgen dan weer de kans om op termijn een veel breder publiek te bedienen, wat de toeristische sector nog meer toekomst geeft.
 
Krijgen steun in onze regio :
 
Maarkedal
Jeugdheem De Kafhoek 8.926 €
 
Brakel
Diggie Jeugdverblijfcentrum 3.416 €