Wegenwerken Rijtestraat Grimminge vanaf 22/4/14

07-04-2014 20:57
 
In de Rijtestraat in Grimminge zijn wegenwerken gepland vanaf 22 april 2014.
De werken omvatten het opbreken van de betonverharding, het vernieuwen van de straatkolken (waar nodig) en het aanbrengen van nieuwe betonverharding.
 
Er wordt gestart in de Rijtestraat ter hoogte van huisnummer 9 tot aan de asfaltverharding in de Klakvijverstraat ter hoogte van huisnummer 42.
De uitvoering van de werken wordt opgedeeld in 2 fasen:
Fase 1: Volledige afsluiting van de weg waardoor geen doorgang mogelijk is voor het verkeer vanaf de Rijtestraat (huisnummer 9) tot halverwege het kruispunt met de Raspaillebosstraat. De aanvang van deze werken is voorzien op 22 april 2014 en het einde op 26 mei 2014.
In deze periode wordt ook een gedeelte van het kruispunt met de Beaupréstraat, kant onpare nummers, vernieuwd. Op dit kruispunt worden er verkeerslichten ingezet om de doorgang van het verkeer te organiseren.
De omleiding voor het gewone personenvervoer en de lijnbussen zal verlopen via de Raspaillebosstraat, de Lembosstraat en de Kakelenberg.
Fase 2: De werken aan het resterende gedeelte (vanaf de Raspaillebosstraat tot de Klakvijverstraat - huisnummer 42) zullen starten vanaf 26 mei 2014. Het einde van deze werken is voorzien op 30 juni 2014. Fase 1 wordt dan vrijgegeven voor het verkeer.
De omleiding voor het gewone verkeer zal verlopen via De Dijk, Ankerstraat, Idegemplein, Neerstraat, Hollestraat, Heirweg, Beekstraat, J. De Coomanstraat, Zandbergenplein, Peperstraat en Lestpolder en in omgekeerde rijrichting. Het busvervoer zal worden omgeleid vanaf het kruispunt Botermelkstraat/Kampstraat, via Kerkborre, Moenebroekstraat, Aalstsesteenweg/N460, Heirweg, Beekstraat, Jan De Coomanstraat, Zandbergenplein en Peperstraat.
Het zwaar vrachtverkeer zal via de gewestwegen worden omgeleid aan de kruispunten Zonnebloemstraat/Onkerzelestraat, Zonnebloemstraat/Voldersstraat, Botermelkstraat/Kampstraat en rotonde Moenebroekstraat.
Bewoners zullen hun wagen kunnen parkeren aan de sportzaal op het Grimmingeplein.
Info: Technische dienst, 054 43 44 31, technische.dienst@geraardsbergen.be