Week van de valpreventie

03-04-2015 12:39

 

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 april organiseren het Lokaal Dienstencentrum De Maretak (een dienst van OCMW Geraardsbergen), het stadsbestuur en de seniorenraad samen verschillende activiteiten in het kader van de Week van de Valpreventie.

 

MEER

 

Dit jaar ligt de focus op het thema medicatie met als titel ‘Van slaappillen kan je vallen’. Praat erover met je arts of apotheker’.

Het geneesmiddelengebruik bij ouderen is erg hoog en sommige geneesmiddelen verhogen de kans op een val. Deze valpartijen hebben vaak letsels tot gevolg zoals heup- en polsbreuken.

 

“Door ouderen te informeren over valpreventie, kunnen we hun levenskwaliteit verhogen zodat hun identiteit en zelfstandigheid gewaarborgd blijft. Bewegen blijft de belangrijkste manier om vallen te voorkomen. Daarom hebben we een actief programma samengesteld”, motiveert schepen en ocmw-voorzitter David Larmuseau.

 

Het programma:

  • 20 april: feestelijke opening van het petanqueseizoen om 14u30,
  • 21 april: sportnamiddag om 14u00,
  • 22 april: seniorenfitness om 14u30,
  • 23 april: valbingo om 14u30,
  • 25 april: dansmarathon: ‘DANS DE KLOK ROND’ om 14u30.

De hele week zijn er om 10 u ochtendwandelingen met een fitheidstest.

Alle activiteiten gaan door in het Lokaal Dienstencentrum De Maretak met uitzondering van de  sportnamiddag die doorgaat in sporthal De Kriebel, recht tegenover het dienstencentrum.

De activiteiten zijn gratis, uitgezonderd voor de dansmarathon is de toegang 4€. Personen met een martetakpas betalen 2€.

 

Meer info

Dienstencentrum De Maretak, Groteweg 27b, 9500 Geraardsbergen.

Telefoon 054 43 38 36

 

www.valpreventie.be