Week Amateurkunsten 2018

29-04-2018 20:51

Vrijdag 27 april had de vernissage plaats van de expositie  door het schildersatelier “ Koeleur “ t Neerhof” .Marcel Quintijn verwelkomde de genodigden op de “ Week van Amateurkunsten “ kortweg W.A.K.. Een manifestatie die ieder jaar terugkomt en waar de vereniging steeds aan deelneemt.

De deelnemers hebben hun best gedaan om van de week van amateurkunsten een leuk evenement te maken met een variatie van allerlei werken van aquarel, pentekeningen, olieverf tot acryl. 

De deelnemers:

De Sloovere Christel met olieverfschilderijen ; Gillis Guy met pentekeningen; Gosseye Carine met pentekeningen; Sprangers Willy met pastel tekeningen; Van De Vijver Lily met acryl schilderijen; Van Liedekerke Noël met aquarellen ; Vonck Marleen met een variatie van kleine olie-acryl schilderijtjes en Marcel Quintijn met portretten.

 

Marcel heeft zich laten leiden door herinneringen en nostalgie en zijn gedachten de vrije loop gelaten aan vervlogen tijden die zoveel plezier in Zottegem gebracht hebben.

Om te beginnen de voetbal van K.S.V. Sottegem aan den Bruggenhoek met Urbain Braems die toen aan de top stond van de voetbalwereld  

Natuurlijk ook onze twee muzikale toptalenten van Zottegem met “Miele “en Jean Blaute die ons nog altijd met muziek verblijden.

Verder zien we natuurlijk de duizendpoot Bart Peeters en ons familielid Armand Pede. Dan hebben we de tijd van de “Artiestenfoor “. We spreken hier van de jaren tachtig met optredens van Gaston Van Den Bossche die toen optrad als Maurice Chevallier samen met Mister Schwing met zijn gevaarlijke Cobra.

Dan hebben we twee geliefde figuren uit de soap “Familie “met de klusjesman “Benny “en modeontwerper “Rudy “.

Tot slot hebben we nog enkele artistieke koppen met o.a. Matthias Schoenaerts gekend filmacteur, een paar familieleden, en enkele portretten die ontsproten zijn uit zijn fantasie.

Nu maakt de vereniging zich klaar om Egmont een waardige herdenking te geven in de maand september nl. het weekend van de 14de september die samen met de leden van het schildersatelier “ Koeleur ’ t Neerhof “ gaan exposeren . Hierbij worden 4 uitzonderlijke artiesten uitgenodigd

Namelijk één uit Zottegem, één uit Egmond Nederland, één uit Cassel Frankrijk en één uit Lahamaide Ellezelles dit zijn vier plaatsen die iets te maken hebben met de figuur van Lamoraal van Egmont, en 4 plaatsen waar we mee verbroederd zijn sinds 1996.

Deze 4 artiesten brengen een variatie van hedendaagse kunst, realisme, symboliek en schilderen à l ‘ancienne dit mag U niet missen. U bent nu reeds uitgenodigd op deze manifestatie hou dit weekend vrij.

Toen was het de beurt aan de burgemeester Jenne De Potter om de expositie te openen.

Met een hapje en een glaasje wijn werd de expo afgesloten en kon men nog meegenieten van de tentoongestelde werken.

De expo is en is nog open tot 8 mei 2018 – Vrije toegang

(gudc)