Water, wat zouden we doen zònder?

01-07-2016 10:58

Minister Alexander De Croo benadrukte het al in zijn speech in onberispelijk Engels én zonder spiekbriefje. Dat water het belangrijkste goed op aarde is.

Het zal misschien als een verrassing overkomen nu we door regenwater overspoeld en omsingeld worden … voor vele minder gelukkigen op onze aardbol is het leven minder aangenaam door de afwezigheid van, of moeilijke toegankelijkheid tot water.

Al was de Brakelse burgemeester wel optimistisch omdat de levensomstandigheden van steeds meer mensen er wereldwijd steeds beter uitzien.

Young Water Solutions

Het motto van deze organisatie gedragen, geïnspireerd en vooruit gestuwd door jongeren van over onze hele planeet, luidt als volgt:

“We empower young leaders, providing them the tools to carry out water and sanitation projects in their communities”

6 uiteraard jonge medewerkers, Asma uit Marokko, Antonella uit Argentinië, Suzanne uit Nederland, Abigail uit Zwitserland, Elena uit Uzbekistan en Belgische Bart Devos waren gisterenavond in Het Leerhof te Parike aanwezig voor boeiende uiteenzettingen over hun activiteiten over onze aardbol.

Rotary Club Brakel-Zwalmvallei

De organisatie van dit watercongres lag in de al vaardige handen van deze nog niet zo lang opgerichte Rotary Club. Zij mochten zich ook verheugen in de aanwezigheid van vele Rotariërs uit bevriende clubs. Enkelen onder hen namen het woord, precies omdat zij vertrouwd zijn met de besproken problematiek.

Bron : www.tbrakelt.be