Warm kerstfeest voor kansarme kinderen

22-12-2014 13:15

 

De Geraardsbergse Jongsocialisten en vzw De Vrijwilliger organiseerden op 21/12 een kerstfeestje voor kansarme kinderen in het gROOD Verzet. “ De jongsocialisten en vzw De Vrijwilliger besloten om samen de handen in elkaar te slaan en bereikten hiermee een 40-tal kinderen van alle leeftijden.” leggen JS-voorzitter Stijn De Bock en Myriam De Clercq van vzw De Vrijwilliger uit.

“Wat wij met vzw De Vrijwilliger vooral zijn,  is een ontmoetingsruimte, waar we kansarme mensen vanuit hun eigen kracht sterker willen maken. We organiseren talloze activiteiten met vele vrijwilligers, zoals in deze periode een kerstfeestje.” licht De Clercq toe. “Eerst gingen we met de kinderen naar een binnenspeeltuin in de buurt, daar konden de kinderen lekker uitrazen op de eerste dag van de kerstvakantie.” zegt JS-lid Celien De Gauquier . “Vervolgens trokken we met een 40-tal kinderen naar de zaal van het gROOD Verzet, waar  we voor de kinderen en hun ouders,   pannenkoeken en warme chocomelk serveerden.” gaat De Gauquier verder.

“De ingangstickets voor de kinderspeeltuin, chocomelk en pannenkoeken werden betaald met een deel van de opbrengsten uit onze tweedehandse speelgoedverkoopacties, die we elk jaar houden op het Hooghuysfestival. We vinden dan ook dat iedereen in de samenleving recht heeft op een gezellig kerstfeest. Iets wat zeker geen evidentie is voor kansarme gezinnen. ” geeft JS-voorzitter De Bock mee.

Ook de Kerstman kwam langs met heel veel speelgoed in zijn kielzog. “De talloze nieuwe spelletjes, poppen enz.  werd geschonken door Dreamland.” zegt De Clercq.

“ Het was vertederend om te zien hoe ouders en kinderen, weg van alle zorgen, een leuke namiddag hadden. De verschillende bedankingen van mensen raakten bij ons een gevoelige snaar. Kinderen kiezen niet om geboren te worden in armoede, daarom dat we samen met hen de essentie van Kerst willen beleven : warmte en gezelligheid!” besluiten De Vrijwilliger en de Jongsocialisten.