Waarnemend burgemeester Brakel Stefaan Devleeschouwer biedt ontslag aan na ongeval

20-04-2018 15:35
Open Vld Brakel heeft de voorbije uren vernomen dat waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer woensdagavond betrokken was bij een ernstig verkeersongeluk.
Wij willen in de eerste plaats onze steun uitspreken voor het slachtoffer en zijn familie. Dit zijn voor hen zeer moeilijke momenten. Gelukkig is volgens de laatste informatie het slachtoffer intussen buiten levensgevaar. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie. We wensen hen veel sterkte toe.
De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk.
Gelet hierop heeft Stefaan Devleeschouwer in overleg met Open Vld Brakel beslist om in het belang van Brakel en het bestuur van onze gemeente zijn opdracht als waarnemend burgemeester neer te leggen. Dit geeft hem de kans om in alle sereniteit zijn verdediging op te nemen.
Tot een opvolger als waarnemend burgemeester is aangeduid, neemt de Eerste Schepen de bevoegdheden van de waarnemende burgemeester over.
Om Stefaan Devleeschouwer toe te laten in alle sereniteit zijn verdediging voor te bereiden, zal hij geen persverklaringen afleggen of interviews geven.
(HDC- foto Open-Vld Brakel)