Vrijschutters kapen 43 medailles weg op provinciale kampioenschappen

28-04-2016 10:52

Dit jaar waren de Koninklijke Vrijschutters Geraardsbergen weer maar eens de grote slokop op de provinciale kampioenschappen. Ze behaalden 43 medailles waarvan maar liefst 23 gouden!

Voor de 275 leden tellende club is dit een unicum in hun geschiedenis. De titels werden behaald zowel in de disciplines lucht (pistool, pistool snelvuur en karabijn) als in de verschillende categorieën scherp. Dit zijn : sportpistool, standaardpistool, vrij pistool, ISSF 25m center fire, Olympisch snelvuur, super kaliber en kogelkarabijn.

De club zorgt voor een intensieve begeleiding vanaf de jeugdreeksen en bezit een  ultramoderne infrastructuur. Hierdoor wordt er veel geoefend schietstand gelegen in de weverijstraat 26 te Geraardsbergen.

Omdat de club zo hoog aangeschreven staat mogen ze dit jaar het Belgian Open Air toernooi organiseren, een evenement die zo’n 600 schutters op de been brengt. Maar omdat er in Geraardsbergen geen geschikte plaats is  voor zo’n grootschalig evenement moet de club uitwijken naar Zottegem.

Bron : 9500news