Voor alle Brakelse wielertoeristen

31-05-2014 10:34

 

...enzij die van heinde en verre onze wielergemeente aandoen !

De voorbije jaren werden de campagnes ‘Ik fiets proper‘ en ‘Ik fiets hoffelijk‘ gelanceerd. Deze campagnes richtten zich op de actieve fietser. Beide campagnes smelten nu samen in één nieuwe overkoepelende sensibiliseringscampagne: FietsWijs.

Met deze campagne willen Wielerbond Vlaanderen, de Vlaamse Wielrijdersbond en het fietsmagazine Grinta! zich vooral concentreren op enerzijds de verkeersveiligheid en hoffelijkheid en anderzijds de milieuvriendelijkheid van de fietsers. We willen de fietser aanporren om op een veilige en verstandige manier te genieten van onze Vlaamse wegen.

Met een nieuw logo, een charter, een magazine, promotie op fietsevenementen, een nieuwe website www.fietswijs.be en via de sociale media (klik HIER voor de facebookpagina) willen de organisatoren de wielertoerist sensibiliseren over het gebruik van de openbare weg en de jaagpaden.

Als uitsmijter en passend onder de noemer van fietsveiligheid is er de fietshelmcampagne ‘Zet ‘m op je kop’ waarbij sportieve fietsers gemotiveerd worden om een fietshelm te dragen.

 

Bron : www.tbrakelt.be