Viso Cor Mariae en de wedstrijd "Week van de Fair trade"

09-11-2014 10:53

 

Oost-Vlaanderen scoorde als provincie met achttien deelnemers erg goed. De laureaat speelde het spel ‘Chico en de Chocoladetrafiek’ met het vierde leerjaar, stuurde de klas naar de lokale wereldwinkel en bracht het verhaal van eerlijke handel mee naar de school, verpakt in een oneerlijk bingospel. Vervolgens werden de kinderen gevraagd om fairtrade-fans buiten de schoolmuren te zoeken, en werd er met groot succes een wereldwinkeltje op school opgestart. Tenslotte volgde er nog een fair ontbijt.

De creatieve uitspatting van het Viso Cor Mariae uit Brakel (het afval van een Wereldwinkel op School verwerken in een fairtrade-totempaal) moest nipt de duimen leggen, net als het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg dat de 25ste verjaardag (!) van zijn Wereldwinkel op School vierde. Zij ontvangen binnenkort een geschenkencheque twv 25 €.

Ook de oneerlijke spelen van het PTI Eeklo wist elk jurylid flink te charmeren, met name het natte-spons-gooien naar leerkracht-multinationals, onder de titel: De spons er over! In Wetteren postte 1MF van het Sint-Gertrudiscollege een erg leuk filmpje waarin een dievegge het gestolen geld uit het schoolwinkeltje onverrichterzake terugbrengt nadat ze van de eveneens gestolen snoepjes proeft. Inderdaad, beste vrienden van 1 MF, Oxfam = kiezen voor EERLIJKE handel! O ja, de juf had het al door, maar u nog niet: De winnaar is De Parel uit Destelbergen-Heusden.

 

Bron : www.tbrakelt.be