Vijfde Eneco KidsRide van 2014 verreden in Geraardsbergen

16-08-2014 11:15

 

Vrijdagmiddag stonden ruim 60 kinderen van 7 t/m 12 jaar aan de start van de Eneco KidsRide op de Markt in Geraardsbergen. Het startsein voor de KidsRide werd gegeven door Nederlands voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard Van Moorsel.

Samen met Felice Dekens, de miss van de Eneco Tour, fietsen de kinderen in speciale rode KidsRide shirts of hun eigen wielerkleding onder leiding van Leontien twee rondjes van 2 kilometer door Geraardsbergen en eindigden daarna na het nodige klimwerk onder de finishboog van de Eneco Tour op de Vesten. Nog voor de profrenners het parcours betraden fietsten de kinderen als een echt peloton, voorafgegaan door een tourdirecteur en begeleid door motoren en de bezemwagen. Ruim binnen het half uur reden de eerste kinderen over de finish, onder luid applaus van het toegestroomde publiek.

Na afloop werden alle kinderen officieel gehuldigd en kregen ze een medaille in de KidsArea. Daar konden ze ook terecht op een springkussen en konden ze klimmen in “palmbomen”.

In alle Nederlandse en Belgische finishlocaties van de Eneco Tour worden KidsRides georganiseerd. Eneco doet dat om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht te brengen en hen te stimuleren

 

Bron : 9500news