Vanavond kerstmarkt KAJ Maria-Oudenhove … toch ook een stukje Brakel

19-12-2014 13:06

 

Kerstmarkt op het Sint-Hubertusplein, vrijdag 19 december vanaf 18 uur 30

“Op 19 december organiseert jeugdclub KAJ Maria-Oudenhove haar jaarlijkse kerstmarkt op het dorpsplein. Het plein wordt geopend om 18 uur 30 voor alle geïnteresseerde buurtbewoners en personen die op zoek zijn naar een avondje gezelligheid en amusement.

Deze avondmarkt brengt ieder jaar heel wat verenigingen en buurtbewoners op de been, maar dit jaar is er opvallend veel interesse van verenigingen en bezoekers van buiten onze parochie! Zo verwelkomen we dit jaar de Givers van Scouts Zottegem en enkele goede doelen uit eigen dorp maar ook uit Zwalm.”

KAJ Maria-Oudenhove, opgericht in 2010 – nieuwe leiding sinds 2013

“Er bleek dat Sint-Maria-Oudenhove te weinig ruimte bood voor kinderen, zelfs voor jongeren. Toen de jeugddienst ons in contact bracht met de koepelorganisatie KAJ ging de bal aan het rollen onder leiding van An-Sofie De Reghel en haar vrienden. Men organiseerde activiteiten voor de jongeren maar probeerde ook de andere inwoners vertrouwd te maken met de jeugdclub via de vele evenementen. De jongeren danken dan ook alle mensen die zich steeds present toonden op activiteiten georganiseerd door de KAJ.

Maar achter deze organisatie kruipt een pak werk dat gedragen wordt door vrijwilligers, vaak studenten en hun ouders. In een korte periode is er veel gerealiseerd, maar de kern betreurt het feit dat er nog geen lokaal gevonden is.”

Toekomst?

“In het dorp is er vaak beroep gedaan op de zusters, die bijna anderhalve eeuw ten dienste gestaan hebben van het Oudenhoofse volk. Toen de meeste kloostergebouwen leegstonden, zag KAJ haar kans om te onderzoeken of een samenwerking mogelijk was. Meteen stemden de zusters en het bisdom Gent in om te helpen, wetende dat dit slechts tijdelijk zou zijn.

In alle euforie werden kleine renovatiewerken zelfstandig opgestart: verven, pleisteren, opruimen en vele andere klusjes… Met een klein budget is het vaak de creatieveling die overblijft. Een jaar later blijkt die tijdelijkheid heel kort te zijn: er is een koper gevonden die er geen doeken om windt: de gebouwen worden gesloopt en de KAJ staat opnieuw op straat.

Alternatief? Gesprekken met inwoners, eigenaars en lokale overheid leveren niets op. Vele ideeën worden op de lange baan geschoven of bieden opnieuw enkel tijdelijk een oplossing.

In tijden van Advent en van het nakende Kerstfeest, maakt de kern zich zorgen over de toekomst. Laat dit juist niet de boodschap zijn van onze kerstmarkt, neen hoor, want Kerstmis is het feest van de hoop, en wij blijven gemotiveerd in onze inzet voor elkaar! KAJ Maria-Oudenhove laat zich niet doen door de vele tegenslagen want na de kerstmarkt staan er een aantal leuke activiteiten gepland in 2015! Iedereen uit de streek is welkom vanaf 12 jaar!

Dus een gezamelijke oproep vanwege de Oudenhoofse jeugd: steun ons en help onze droom te verwezenlijken, wees welkom op onze kerstmarkt en spreek ons aan indien u meer info wil bekomen!”

 

Bron : www.tbrakelt.be