“Van Pion tot Dame” behaalt 4 titels tijdens het Vlaams kampioenschap schaken 2015

13-02-2015 10:47

 

Onlangs  vond het Vlaams Kampioenschap schaken plaats te Mechelen. Vier leden van de Geraardsbergse schaakclub hadden zich in oktober vorig jaar met succes voor dit tornooi weten te selecteren: Adriaan Dreelinck (vice Oost-Vlaams Kampioen -10),  Louise Vanderstappen (Oost-Vlaams Kampioene -10), Jacob Dreelinck (Vice-kampioen -8) en Gabriël Beukenhorst (geselecteerd voor de reeks -8).

In Mechelen mochten ze samen met de 8 beste schakers van hun leeftijdscategorie uit elke provincie strijden voor de Vlaamse titels en ze deden dit niet zonder succes!

4 titels voor de Geraardsbergse schaakclub “Van Pion tot Dame”

Bij de kinderen tot en met 8 jaar kaapte Jacob Dreelinck (7) de titel weg op een overtuigende manier. Hij werd Vlaams kampioen met een perfecte score van 7/7 en met anderhalf punt voorsprong op de nummer 2. Gabriël Beukenhorst (6 jaar) was één van de jongste deelnemers, maar wist zich keurig staande te houden binnen deze reeks. Volgend jaar mag hij nog eens uitkomen in dezelfde reeks, de verwachtingen zijn alvast hoog. Bij de kinderen tot en met 10 jaar was het tot op het laatste moment spannend. In de laatste ronde kregen Adriaan Dreelinck (9) en Louise Vanderstappen (9) twee provinciale kampioenen tegenover zich. Adriaan won zijn partij tegen de huidige Oost- Vlaamse kampioen -10 en werkte zich zo naar een plaats binnen de top 10 ( op 38 deelnemers).

Louise won na een lange partij van de Limburgse kampioen -10 en behaalde zo -met een punt voorsprong op de andere meisjes in haar reeks- de titel van Vlaams Kampioene -10.

Laureaten

De best scorende deelnemers over alle leeftijdscategoriën kregen de titel van ‘Laureaat’. Met zijn 7 op 7 kreeg Jacob Dreelinck de titel van Provinciaal laureaat toegewezen. Natuurlijk kon geen andere Oost-Vlaamse schaker deze score benaderen. Ook  Louise Vanderstappen kreeg nog een tweede eretitel. Zij zette bij de meisjes zelfs het beste resultaat neer van heel Vlaanderen en mag zich dit jaar “Laureate van Vlaanderen” noemen. Twee kampioenstitels en daarbij twee laureaten, daar mag schaakclub VPTD bijzonder blij mee zijn.

De resultaten van deze vier zijn een mooie bekroning voor de inspanning van de kinderen zelf en van hun lesgevers. Verder is het nu uitkijken naar het Belgisch Kampioenschap schaken voor de jeugd, dat van 12 tot 18 april zal plaats vinden te Blankenberge. Jacob, Adriaan en Louise hebben zich alvast ingeschreven en bereiden zich voor om het beste van zichzelf te geven.

 

Bron : 9500news