Vakantieregeling bibliotheek Geraardsbergen

26-06-2014 14:30

In juli en augustus zal de bib elke donderdag dicht zijn. Materialen terugbrengen kan altijd via de inleverbus. Ook op 11 en 21 juli en op 15 augustus zal de bib dicht zijn. Het filiaal in Moerbeke heeft zijn jaarlijkse sluitingsperiode van zaterdag 12 juli tot zaterdag 2 augustus.

Tijdens de vakantie mogen alle uitgeleende materialen één week langer behouden worden (dus boeken, tijdschriften, strips en games 4 weken, dvd’s 2 weken). Ook mag men dubbel zoveel boeken, tijdschriften en strips uitlenen (10 i.p.v 5).

 

Aangepaste lectuur tijdens je reis

Ga je op reis? Neem geen stapels boeken mee in je valies. De bib stelt je enkele alternatieven voor.

Dwarsliggers zijn kleine boekjes die je met één hand kan openvouwen en lezen. Heel handig voor in je rugzak, handtas,… en om te lezen op vliegtuig, strand,…

Kijk hier welke titels er zijn in dwarsligger-formaat.

 

Op de e-readers staan meer dan 50 titels. Er is vast iets bij naar je smaak. Voordeel: ze wegen haast niks en kunnen ook bij zonlicht gelezen worden.

Kijk hier welke titels op de e-readers staan.

 

En natuurlijk zijn er de e-boeken die je zelf downloadt op je tablet of smartphone. Nu beschikbaar zowel voor Android als iOS (iPad en iPhone).

Een lijst van de beschikbare e-boeken vind je hier.

Hoe ga je te werk om boeken te downloaden? Lees het hier.

 

En hoe houd je de kleinsten bezig in de auto of op het vliegtuig? Met een fundel, een digitaal en interactief kinderboek. Nu ook op tablet (Android en iOS).

Wie lid is van de bib, mag gratis 7 fundels downloaden dit jaar.

Lees hier hoe je te werk gaat.