Uitwisseling KA Brakel met Frasnes-lez-Anvaing

27-03-2016 10:37

“Op 17 maart ontvingen we de leerlingen uit de 2de graad van onze partnerschool in Frasnes-lez-Anvaing. Dankzij de verworven subsidies van het Prins Filipfonds konden we een project starten met deze Franstalige school rond het zeer actuele thema “Op de vlucht, vroeger en nu”. Nadat onze leerlingen in de les Frans een brief schreven naar hun correspondenten, nodigden we hen uit voor een eerste kennismaking op onze school. De dag begon met een korte documentaire, The Art Of Becoming, om de leerlingen te laten kennismaken met het thema.

sportief

Om 10 uur vertrokken we richting sporthal De Rijdt waar de leerlingen in gemengde groepen verschillende activiteiten uitvoerden. Nadien zochten ze samen, aan de hand van een tweetalige wegbeschrijving, hun weg door onze mooie (en die dag gelukkig ook zonnige) Vlaamse Ardennen. Na deze drukke voormiddag, beloonde onze directeur, Dhr. De Geeter,  alle leerlingen met een lunch, stoverij met frietjes.

Alexander De Croo

Als kers op de taart na deze leerrijke dag, kwam Alexander De Croo, vicepremier en oud-leerling van onze school, de leerlingen toespreken. Hij nam ruim de tijd om zowel Franstalige als Nederlandstalige vragen te beantwoorden. De leerlingen sloten de dag prachtig af met een groepsfoto.

De Feniks

Na deze geslaagde kennismaking zijn we als begeleiders al volop bezig met het voorbereiden van het vervolg op dit voorsmaakje van ons project. De leerlingen van het GO! Atheneum De Feniks Brakel en het Athénée Royal Lucienne Tellier (Frasnes-lez-Anvaing) gaan namelijk in april op tweedaagse in de Gavers om zich verder te verdiepen in het thema en uiteraard om vrienden te maken over de taalgrenzen heen. We kijken er alvast naar uit!

Begeleiders: Sara Van Quickelberghe, Katrien Vander Beken, Lieselot Herremans en Emily Wittevrongel.”

Bron : www.tbrakelt.be