Twee rijbewijzen ingetrokken voor overdreven snelheid

03-02-2014 15:36

Tijdens verkeerscontroles op het grondgebied van de politiezone werden het voorbije weekend 966 voertuigen gecontroleerd op overdreven en onaangepaste snelheid. 

27 bestuurders kregen een proces-verbaal voor snelheidsovertredingen.  Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.  Zij reden respectievelijk 85km/h en 92km/h in de bebouwde kom. 

32 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen, twee hadden te diep in het glas gekeken.  Verder werd 1 voertuig in beslag genomen wegens niet-verzekering, 3 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat de inschrijving van hun voertuig niet in orde was, 1 bestuurder kreeg een onmiddellijke inning voor bellen achter het stuur, tot slot werden 8 onmiddellijke inningen opgesteld voor diverse verkeersinbreuken.

Vrijdag 31 januari controleerde de lokale politie Geraardsbergen/Lierde 34 vrachtwagens en opleggers langsheen de Astridlaan te Geraardsbergen en de Steenweg te Lierde.  Eén bestuurder werd betrapt op fraude met de tachograaf, hij kreeg een boete van 2400 euro.  Verder werd een bestuurder betrapt op het niet respecteren van de rij-en rusttijden, hij kreeg een boete van 250 euro.  Een chauffeur die zijn registratiekaart fout gebruikte, kreeg een onmiddellijke inning van 1600 euro.  Tot slot werd een proces-verbaal opgesteld voor een voertuig dat niet in orde was met de technische controle. Alle bestuurders werden aan een ademtest onderworpen, iedereen was BOB.