Tropische Nacht krijgt tweede adem

21-08-2015 15:43

De Tropische Nacht, die in Geraardsbergen traditiegetrouw de start van de zomerkermis was, krijgt een nieuw elan.

Waar vroeger de opening van de zomerkermis zich enkel en alleen afspeelde op het Stationsplein, werden nu de locale horeca en handelaars gevraagd, in samenwerking met de stad, zelf initiatieven te nemen, met als resultaat de “Zomertocht”. Geen kroegentocht, want elke zaak mag zelf bepalen hoe ze zich wil profileren.

“Pasta Al Dente, een meeneem pastazaak gaat voor dit evenement een stapje verder. "Er zal vanaf 19u doorlopend een liveband aan de Denderkaaien zijn met aangepaste bar”, aldus uitbaters Danny en Nancy.

 

Eric Martens van café Mart&Co looft de stad Geraardsbergen voor dit prachtig initiatief. “Bij ons is er bijvoorbeeld cocktailinitiatie met aangepast licht en muziek, maar bij onze overbuur van café de Presse zijn er volksspelen. In andere zaken zijn er dan weer optredens, musette, goochelaars,... Het is mooi dat de stad de diversiteit van onze horeca in de verf wil zetten. Vanaf 19u zal er dus van alles te beleven zijn, want ook de lokale detailhandel in de binnenstad zal zijn steentje bijdragen.”

 

Vanaf 23u is er op het stationsplein de traditionele Tropische Nacht, waar de jeugd Kermis Geraardsbergen op gang mag trekken. “Maar dan ook niet te hard, zegt Martens. "Want samen met het Hooghuys orgelfestival, de Stadsprijs (oudste kermiskoers van Vlaanderen), 500jaar Processie van Plaisance , het vuurwerk en natuurlijk de Reuzenstoet van onze reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba, die 30 andere reuzen ten dans zullen vragen, duurt Kermis Geraardsbergen dit jaar niet twee, maar drie weken”

De Zomertocht gaat door op vrijdag 28 augustus.

Voor een overzicht van de deelnemende zaken kan u terecht op de facebookpagina van Visit Geraardsbergen