Tranen van dankbaarheid, ontroering en vooral hoop

30-03-2015 10:31

 

vanwege Bart Morreels, voorzitter van het organiserende Jong CD&V Brakel :

“Brakel, bedankt voor uw solidariteit!
Heel veel Brakelaars waren gisterenavond aanwezig op de benefiet voor Fran.
Honderden kwamen hun solidariteit betuigen aan Fran en haar ouders.
En ook de after eat party werd een gigantisch succes.”

In de loop van de avond nam algemeen CD&V-voorzitter Kris Wattez het woord. We laten u even meegenieten van zijn tekst.

“In naam van Jong CD&V, Fran, de ouders, Kris en Patricia en de vrienden –medeorganisatoren , bedankt voor jullie aanwezigheid.
De respons die we de afgelopen weken gekregen hebben is enorm.
U bent vanavond dan ook in grote getale naar Michelbeke afgezakt om Fran te steunen in haar strijd. Hier zijn, jullie aanwezigheid hier, is voor Fran , Kris en Patricia, zus en broer ongetwijfeld een enorme steun. 
Brakel, bedankt voor jullie warm hart.
Ook de vrienden van Fran leven intens mee. Ik ben even gaan piepen op de facebookpagina van Fran.
Ik moet zeggen dat het me toch wat deed als ik volgende las van Jens, iemand uit Frns klas :
Fran, we zullen er altijd voor je zijn. Je kan altijd op me rekenen ! In de klas denken we veel aan je en we hopen altijd dat je de klas zal binnenkomen en zal zeggen dat je genezen bent en je weer bij ons in de klas kan komen. De dagen op school zijn niet meer dezelfde als vroeger… maar binnenkort zal alles weer zijn zoals vroeger. We zullen je altijd blijven steunen door dik en dun !!!
Mensen, als dat geen vriendschap is!
Fran, Kris en Patricia hebben me gevraagd om alle medewerkers , de vrienden, de sponsors, bij uitstek te bedanken voor hun inzet. Jullie krijgen een bijzonder plaatsje in hun hart.
Ikzelf wil vanavond 2 mensen uit onze organisatie special vernoemen. Eerst Bart Morreels omdat hij als voorzitter van de jongeren zijn sterke schouders onder deze benefiet gezet heeft en vanavond ook de volledige coördinatie op hem heeft genomen. Hilde Petrus die er voor gezorgd heeft dat een aantal firma’s belangeloos meegewerkt hebben, maar ook en vooral dat zij met haar gouden handen die lekkere spaghetti heeft klaargemaakt.
Toen 7 maand geleden het gestel van Fran ernstig aangetast werd door leukemie, was dit ongetwijfeld een zware mokerslag voor Kris, Patricia, zus en de familie. 
Van vandaag op morgen werd het gezin zwaar op de proef gesteld.
Maar als ik zie hoe Kris en Patricia met dit noodlot omgaan, dan kan ik daar alleen maar veel respect voor hebben. 
Patricia, u bent een ongelofelijke sterke mama.
Kris, u bent een fantastische papa.
Ondertussen heeft Fran met vele ups and downs reeds 117 chemobehandelingen doorstaan. U begrijpt dat dit een zware aanslag is op haar jonge lichaam. 
Fran is er vanavond even bij geweest zijn, maar u begrijpt dat de hele avond hier aanwezig zijn, een enorm risico zou geweest zijn. Temeer omdat het deze week met de zeer intense behandeling een bijzonder zware week geweest is. Maar Fran groet u vanuit de Warandestraat.
En ik denk dat ze op dit eigenste moment volop bezig is haar nieuw speeltje uit te proberen en aan het chatten is met de vriendinnetjes.
U hebt het wellicht op facebook gezien.
Gisterenavond beleefden we een mooi, maar ook emotioneel moment. 
Onder het mom van “we moeten nog een foto” gaan trekken werd Fran naar de gebouwen van Incomec,-Cerex bij Stephan Van den Berghe, gelokt. 
Totaal onverwachts werd stiekem door Jong CD&V en de medesponsors een grote wens, een nieuwe PC , waar gemaakt. 
Het deed deugd om na de tranen van geluk, een mooie volle glimlach op haar gezicht te zien verschijnen. Ik weet niet of de mensen die er bij waren het opgemerkt hebben maar op dat eigenste moment kwam ook een stralende zonnetje binnenpiepen. Alsof die kwam zeggen , dat het vanaf nu alleen maar beter kan.
Patricia en Kris, we hopen dit van harte. 
Dat Fran als een mooie jonge dame, geflankeerd door een mooie familie, door het leven kan huppelen.
We wensen jullie gezin het allerbeste toe.
Voor jullie onverdroten inzet voor uw gezin, jullie ongelofelijk moed om te vechten, willen we ook jullie eens in de bloemetjes zetten. Jullie verdienen dit.”

er werden uiteindelijk niet minder dan 645 eters verwelkomd 

 

Bron : www.tbrakelt.be