Totaalspektakel 2014: Karnivale Abnormale, cirque du soleil met een obscuur kantje

13-05-2014 20:48
 
Vrijdag en zaterdag vond voor de vierde maal het Totaalspektakel van het KA Geraardsbergen plaats in het jeugdcentrum De Spiraal. Meer dan 40 leerlingen en een tiental leerkrachten werkten een heel schooljaar samen om rond het thema circus een fantasierijk en komisch Totaalspektakel in elkaar te boksen waarin toneel, muziek, dans, film, decorbouw, beeldende en andere podiumkunsten in elkaar verweven werden.
Tijdens de twee voorstellingen leerden de toeschouwers vooral de donkere kantjes van het circus kennen. Zo werden de sfeervolle dans-, toneel- en muziekacts meermaals onderbroken door wat er zich achter de schermen afspeelde. Dat dit niet zo fraai is, hoeft ons niet te verwonderen. De circusdirecteur, die schitterend vertolkt werd door Robbe-Jan Spitaels, bleek niet zo aimabel als hij zich voorhield. Na afloop waren de toeschouwers het erover eens dat het Totaalspektakel bijzonder interactief en aangenaam was om bij te wonen. Een aantal keren begaven de acteurs zich in het publiek om hen te onderwerpen aan een kruisverhoor wat de nodige hilariteit berokkende.
Meer dan 900 mensen kwamen kijken naar de twee voorstellingen. De trotse directeur van het KA, dhr Nico Van Coster, loofde zijn leerlingen dat ze op een creatieve en een originele manier het publiek twee uur lang wisten te boeien tijdens hun krachtige en dynamische voorstelling. De directeur benadrukte dat in het KA leerlingen zitten met heel uiteenlopende talenten: “Sommige leerlingen zijn goed in woordkunst en acteren, andere kunnen prachtig dansen of heel mooi zingen, nog andere zijn zeer goede muzikanten. We mogen echter niet vergeten dat er ook heel wat leerlingen zijn die technisch zeer sterk voor de dag komen.” Verder prees dhr Van Coster de manier waarop zijn leerlingen zich een volledig schooljaar ten volle engageerden voor dit project dat door Canon cultuurcel gedeeltelijk gesubsidieerd werd. Hij hoopt dat een aantal van de leerlingen actief bezig zal blijven met muziek, dans, decorbouw, film, toneel of een andere vorm van kunst.
 
Bron : 9500news