Toegankelijk Geraardsbergen – samen op stap

29-10-2015 11:03

 

Personen met een beperking, gezinnen of ouderen worden nog al te vaak geconfronteerd met moeilijkheden inzake toegankelijkheid.  Daardoor kunnen zij moeilijk deelnemen aan het sociale leven. Toegankelijkheid houdt in dat er rekening wordt gehouden met mindervaliden, blinden en slechtzienden, ouders met kinderen, senioren etc.

Het stadsbestuur wil handelaars, horeca en andere organisaties zoals verenigingen of vzw’s aanmoedigen om hun infrastructuur aan te passen om zo de mobiliteit van mensen met een beperking te vergroten.

 “Bij het werken aan toegankelijkheid voor iedereen heb je als overheid een belangrijke taak. Maar dit kan je nooit alleen. Integrale toegankelijkheid is een verhaal van iedereen. Het is een gezamenlijke opdracht van de overheid, het verenigingsleven, zalen, horeca en winkels”, aldus schepen van gelijke kansen Fernand Van Trimpont. “Daarnaast komt het niet enkel mensen met een fysieke beperking ten goede, maar ook gezinnen met een kinderwagen of personen die moeilijk te been zijn.”  

De dienst samenleving kan je helpen bij het vinden van tips over toegankelijkheid. Soms kan een eenvoudige ingreep de accommodatie reeds toegankelijker maken (bijvoorbeeld de manier waarop tafels en stoelen zijn opgesteld). In andere gevallen dringen zich grotere aanpassingswerken op.

Geraardsbergen geeft graag een duwtje in de rug. Zaken of lokalen die toegankelijker willen worden, kunnen een aanmoedigingspremie krijgen van de stad.

Bent u van plan een helling te plaatsen, uw inkomdeur te verbreden of een toilet voor rolstoelgebruikers te voorzien? Vraag dan zeker uw subsidies aan voor 31 januari 2016. Het volledige reglement is terug te vinden op www.geraardsbergen.be. Voor verdere info kan u terecht op 054/434472.

 

Bron : 9500news