Techniekacademie van ‘KA’ en ‘Middenschool’ presenteert schitterende naamplaten

20-11-2015 10:41

 

Woensdag 18 november organiseerden het ‘KA’ en ‘de Middenschool Geraardsbergen’ de eerste sessie van hun ‘Techniekacademie’. Onder begeleiding van de leerkrachten Wim Coessens en Dieter Guldemont (Schilder en Decoratie) konden 15 enthousiaste twaalfjarigen deelnemen aan een workshop ‘decoratieve naamplaat maken’. Na deze boeiende en interactieve sessie gingen de leerlingen naar huis met een eigenhandig geairbrushte metalen plaat met hun eigen voor-en familienaam gespoten tegen een bergachtige achtergrond.

 Na een korte les met een vormingsboekje over de verschillende schildertechnieken gingen de leerlingen zelf aan de slag met het aangeleverde materiaal: fijne kleefband, scalpels, potloden, ademhalingsmaskers en natuurlijk het airbrushpistool. De leerlingen spoten eerst een nevel van specifieke inkt met een sterk pigment langs de randen van een oude pizzadoos. Een mooi berglandschap kwam als resultaat tevoorschijn. Daarna werden de sjablonen met hun eigen naam op een speciale manier aangebracht en leerden de kinderen het belang van afplakwerk bij het schilderen. Nauwgezet werd ieder vrij plekje afgeplakt zodat enkel de eigen naam boven het berglandschap kwam domineren.

 Als afsluiter kregen de laatstejaars van de Geraardsbergse basisscholen een polsbandje met de tekst ‘techniek is sjiek’ en binnen de twee weken (nadat de platen vernist zullen zijn) kunnen ze ook de naamplaat mee naar huis nemen. Febe Verhulst (BS Centrum) vond vooral het afplakken zeer leuk: ‘Ik weet nog niet of ik iets met wetenschappen of techniek wil doen maar dit was een zeer leuke oefening.’ Siebren Beernaert (BS Dender) grapt: ‘De naamplaat is zeer nuttig, als ik binnenkort dementie heb zal ik het kunnen gebruiken om mijn naam te herinneren.’

 

Bron : 9500news