Succes in techniekacademie in het Technisch Instituut Sint-Jozef

16-02-2016 20:58

Voor het tweede jaar op rij sluit het Technisch Instituut Sint-Jozef een reeks van 'de Techniekacademie' met groot succes af.

Enkele maanden geleden startte deze reeks van 10 woensdagnamiddagen, gesponsord door de Provincie Oost-Vlaanderen, met behulp van vele vrijwillige leerkrachten. Vijftig leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar basisonderwijs werden ondergedompeld in een techniekbad. Tijdens deze sessies werd met verschillende materialen gewerkt. Zo konden ze hun talenten leren kennen in de vakgebieden hout, metaal, bouw, kunststoffen en elektriciteit.
De reeks wordt afgesloten met een receptie voor de ouders zodat ook zij kunnen zien waar zoon of dochter 10 weken aan het werk geweest is.
Om hun deelname helemaal af te ronden ontvangen de leerlingen dan ook een “diploma van junior technicus”, dit verdient alvast een plaatsje in hun kamer.

Door zowel natuurlijke als kunstmatige grondstoffen te gebruiken, willen we de leerlingen kennis laten maken met het werken in allerlei materialen. Ook van de modernste technieken van het digitaal ontwerpen tot het 3D printen konden de leerlingen zelf ervaren.

 

Op woensdag 24 februari sluiten we onze Techniekacademie af met een plechtige receptie in het bijzijn van hun ouders, de leraren, de directie, het schoolbestuur en de afgevaardigden van het provinciebestuur. De studenten krijgen allemaal een medaille en behalen het diploma van ‘Junior technicus’. We kijken nu al uit naar een nieuwe reeks