Stenen op pas aangelegde voetbalveld St Adriaansstadion

19-03-2016 11:34
 
Op de laatste gemeenteraad van Geraardsbergen wees N-VA raadslid Filip D'hose erop dat er net onder de opervlakte van het pas aangelegde voetbalveld in het St Adriaansstadion stenen en zelfs vijzen en stukjes glas zitten. Als bewijs nam hij een verzameling van die stukken mee naar de gemeenteraad en interpelleerde hierover bevoegde schepen Veronique Fontaine.
Volgens D'hose is dit een gevaarlijke situatie voor de gebruikers van het sportveld.
Volgens Veronique Fontaine, werd bij de aanleg van het sportveld en de zone daarrond de aarde afgegraven en gezeefd, en daarboven werd 23 cm teelaarde aangebracht.
Het probleem van de stenen situeert zich in de ondergrond, waar heel wat stenen zitten volgens het verslag van de werfvergadering in 2014. Door regen en klimaat kan het zijn dat stenen toch nog naar de oppervlakte worden geduwd.
Er werd afgesproken dat tijdens elk onderhoud van het plein, ook het verwijderen van de stenen zal gebeuren. Na het voetbalseizoen krijgt het plein ook een groot onderhoud, waarbij het gemakkelijker zal zijn om verdere opkomende stenen te verwijderen.