Start en einde Eneco Tour op 15/8/14

04-08-2014 23:06

 

Geraardsbergen is sinds 2012 een vaste waarde als aankomstplaats van de Eneco Tour en zal dat de volgende twee edities ook zijn. Maar voor deze editie zal de stad ook de startplaats zijn van dezelfde etappe.
De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI World Tour competitie in Nederland en België en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd. De lustrumeditie (10de editie) wordt verreden van maandag 11 tot zondag 17 augustus.

Op vrijdag 15 augustus start de vijfde rit op de Markt (vanaf 11.30 uur – start rond 12.45 uur), via Ronse, Oudenaarde en Brakel (o.a. Kanarieberg, Kruisberg, Leberg, Berendries en Valkenberg) terug richting finish met 2 rondes van 25,6 km met de Denderoordberg, de Bosberg en de Muur als scherprechters. Aankomst op de Vesten rond 16.30 uur.
Geraardsbergen zal helemaal in het teken staan van de fiets. Na de start van de profs kunnen de vele wielertoeristen hun kunnen testen in de Eneco klimtijdrit, waarvan de aankomst op de top van de Muur is gelegen. Voor de jongsten is er de Eneco Kids Ride op de ondertussen legendarische aankomst op de Vesten. Geraardsbergen is zeer blij opnieuw gedurende één dag het centrum van de wielersport te zijn en hoopt dat elke wielerliefhebber een sportieve hoogdag mag beleven, waarbij het parcours ongetwijfeld voor vuurwerk zal zorgen.


Meer info: www.enecotour.com