Stand van zaken werken Denderstraat

05-11-2014 10:34

 

Het rioleringsproject Abdijstraat-Denderstraat werd opgestart in het voorjaar.

Stand van zaken

Tot eind november: aanleg voetpaden en wegenis Kaai en Denderstraat. Bedoeling is om tegen 30 november de onderlaag asfalt te hebben aangelegd, alsook afwerking van het kruispunt met de Penitentenstraat in printbeton.

 

Eerste week december: aanleg riolering op kruispunt Denderstraat/Weverijstraat. Deze week is de doorgang Weverijstraat/Denderstraat onmogelijk, maar de Denderstraat zal dus wel weer bereikbaar zijn via Kaai en Penitentenstraat.

 

Vanaf tweede week december 2014 tot eind januari 2015: aanleg van riolering in de Denderstraat, deel tussen Weverij- en Boelarestraat (kruispunten niet inbegrepen). Het kruispunt met de Weverijstraat richting Denderstraat zal overrijdbaar zijn (in steenslag). Tegelijkertijd met deze werken zal in de Abdijstraat, tussen de Steenstraat en de Vesten, het verplichte archeologische onderzoek starten. De Abdijstraat blijft toegankelijk via de Vredestraat, de straat verlaten kan via de Boelarestraat. Het kruispunt Abdijstraat/Vesten/Oude Steenweg blijft toegankelijk.

 

Eerste twee weken februari: aanleg riolering op kruispunt Boelarestraat. De Abdijstraat zal bereikbaar zijn via de Vesten.

 

Vanaf half februari tot +/- eind mei: aanleg riolering in de Abdijstraat. Tijdens deze fase is het kruispunt Boelarestraat overrijdbaar.

 

De planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

OMLEIDING

  • Het verkeer dat via de Weverijstraat de stad binnenrijdt en naar de benedenstad wil (overkant Dender), moet omrijden via de Denderstraat, Abdijstraat, Vesten, Markt, Buizemontstraat, Molenstraat en Brugstraat.
  • Het gebruiken van de Weverijstraat als uitvalsweg vanuit de benedenstad verloopt via de Brugstraat, Vredestraat en Denderstraat.
  • Tijdens de maandagmarkt zal deze omleiding nog een lus moeten maken via de Molenstraat, Buizemontstraat en Guilleminlaan.
  • Wanneer het kruispunt aan de Wijngaardbrug eind september vrij komt, zal de Zakkaai en de Sint-Annastraat ook als uitvalsweg naar de Weverijstraat gebruikt kunnen worden.

De haltes van de Lijn beperken zich, zoals dit nu ook al het geval is, tot het Stationsplein en de rotonde aan de Zonnebloemstraat.

Contactgegevens en info

  • De aannemer van de werken is Lievens Ondernemingen bvba, Neerrechemstraat 1, 9770 Kruishoutem. Voor eventuele vragen of opmerkingen kan u terecht op het nummer 053 62 22 51.
  • Het studiebureau is Ingenieursbureau Goegebeur-D'Hauwer bvba.
  • Wie graag via e-mail geïnformeerd wordt over de vordering van de werken, kan een e-mailadres doorgeven aan de dienst Communicatie, via info@geraardsbergen.be

 

Het stadsbestuur doet er alles aan om de werken zo goed en spoedig mogelijk te laten verlopen en hoopt samen met de inwoners snel te kunnen genieten van een vernieuwde straat. 

 

Het plan van de werken kan u hier in een pdf-bestand downloaden.

 

Meer info over het rioleringsproject Abdijstraat-Denderstraat