Stad Geraardsbergen start met bouw nieuwe sportinfrastructuur

08-09-2015 21:43

 

Tijdens de Raad van Bestuur van het autonoom gemeentebedrijf van Geraardsbergen werd op dinsdag 8/9 beslist om het budget van de sporthal te verhogen tot 3500 000 €. Met deze verhoging wordt meteen ook de start voor de aanbesteding en dus de bouw van de nieuwe infrastructuur gegeven.

“De sportinfrastructuur in Geraardsbergen is verouderd en voldoet momenteel niet meer aan de noden van onze sportclubs  en dus is extra infrastructuur dringend nodig,” aldus Schepen Véronique Fontaine (Open Vld). “Het zal een concept van aanbouw aan de huidige sporthal De Veldmuis worden. 

Met het centraliseren van de sporthal besparen we op onze kosten en dus konden we ons initieel budget verhogen. In onze planning zal de sporthal De Kriebel niet meer worden gebruikt, maar zullen alle nieuwe zalen ter hoogte van De Veldmuis worden geplaatst. De aanbouw zal o.a. bestaan uit een volwaardige turnhal, een grote polyvalente zaal, een danszaal en een vechtzaal.”

Door de beslissing van het AGB kan nu gestart worden met de aanbesteding en zal in de loop van 2016 met de bouw kunnen worden gestart. “Als schepen van sport ben ik uitermate tevreden dat ook dit project gestart kan worden. 

Met de renovatie van de atletiekpiste bovenop de uitbreiding van de sporthal zorgen we ervoor dat de belangrijkste eisen binnen de sport worden ingevuld en dat onze clubs eindelijk in goede omstandigheden kunnen functioneren”, zegt een glunderende schepen.

Schepen van sport Véronique Fontaine