Stad Geraardsbergen krijgt van de provincie €8920 subsidie voor het stimuleren van de lokale handel

10-08-2014 21:29

 

De Stad Geraardsbergen heeft van de provincie Oost-Vlaanderen een subsidie ter waarde van €8920 ontvangen voor het stimuleren van de lokale handel. Het budget zal gebruikt worden voor het opstellen van een handelsgids die elke Geraardsbergenaar en inwoner van Lierde in zijn bus zal mogen ontvangen. In de handelsgids zullen alle winkels uit Geraardsbergen (die wensen deel te nemen) opgenomen worden. Per handelszaak wordt een foto, een korte tekst over hun aanbod en de openingsuren weergegeven. Op termijn is het de bedoeling om hiervan een digitale versie te maken.

“We hebben gemerkt dat er nog heel wat Geraardsbergenaars naar naburige steden gaan om te winkelen, terwijl wij in onze stad een gelijkaardig aanbod hebben” aldus Schepen van Economie Véronique Fontaine. “Het doel van deze gids is dus om de mensen op de hoogte te brengen van ons gevarieerd aanbod aan winkels en om ook nog meer mensen van buiten Geraardsbergen naar onze stad te lokken. Dit project past volledig in onze handelsvisie, die onze handelaars meer wil promoten.”

Naast de stad zelf, heeft ook de vzw Handelscentrum een projectsubsidie rond winkelen in Geraardsbergen ontvangen. De twee goedgekeurde projecten samen zorgen voor €13000 extra voor de lokale handel in Geraardsbergen.

 

Bron : 9500news