Stad Geraardsbergen huldigt postuum wielerliefhebber

07-04-2016 11:07

Tijdens de Ronde Van Vlaanderen voor Wielertoeristen vorige week zaterdag, kwam een 56 jarige wielerfanaat om ten gevolge van hartfalen. De familieleden  verblijven in hotel De Kalvaar, waar zij al jarenlang steevast kind aan huis zijn en als familie opgevangen worden.

De Ier was een echte ambassadeur voor de stad Geraardsbergen en de Muur. Maar liefst 14 maal zakte hij af naar Geraardsbergen, samen met een groep Ierse vrienden en fietsers, om in Geraardsbergen en omstreken rond te toeren.

Zoals zijn zoon omschrijft: ‘Mijn vader was de organisator en de trekker van vele fietsreizen naar Geraardsbergen. Hij kende hier de weg op zijn duimpje, wou geen wegenkaart gebruiken om van de luchthaven naar Geraardsbergen te rijden of tijdens de talrijke fietsroutes door de Vlaamse Ardennen. Hij was gehecht aan Geraardsbergen, hield van de uitdaging om de muur te beklimmen en genoot zichtbaar van iedere reis.’

Meermaals trotseerde hij de muur. Sinds de ronde niet meer over de muur van Geraardsbergen gaat, heeft hij afgehaakt. Om dit jaar, na lang aarzelen, toch weer deel te nemen.

De stad Geraardsbergen huldigt de Ierse fietsambassadeur van Geraardsbergen en schenkt postuum een steen van de originele muur aan de familie.