Stad en OCMW Geraardsbergen organiseren bedankingsfeest voor interne vrijwilligers

14-04-2016 21:05

Op donderdagavond 14 april werden alle vrijwilligers die actief zijn bij Stad en OCMW Geraardsbergen uitgenodigd op het ‘Feest voor de Vrijwilliger’: een evenement dat plaatsvond in De Spiraal om het overkoepelende vrijwilligersbeleid van de stad en het ocmw in de bloemetjes te zetten.

Het was een sfeervolle, geanimeerde en gezellige avond in De Spiraal.

Om 19.30 uur werden de vrijwilligers ontvangen met een welkomstdrankje en een officiële verwelkoming door burgemeester Guido De Padt en schepen voor vrijwilligers Veerle Mertens.

Inspinazie (foto) zorgde voor een gesmaakt, leuk, dynamisch en interactief improvisatietheater.

 

Op de bedankingsavond kwamen zo’n 140 interne vrijwilligers opdagen. 

Het gaat om mensen van alle leeftijden die actief zijn binnen onder andere de jeugddienst, de milieudienst, de cultuurdienst, verschillende stadsdiensten of ocmw-diensten, de woonzorgcentra, het dienstencentrum, het wijkcentrum De Poort van het OCMW….

Meer dan 700 inwoners van Geraardsbergen zijn dag in, dag uit als vrijwilliger betrokken bij de werking van de stad en ocmw.

De stad wil haar waardering uitdrukken voor het harde werk dat de vrijwilligers elk jaar opnieuw weer verrichten.

De vrijwilligers van Stad en OCMW Geraardsbergen zijn immers leergierige mensen die zich steeds opnieuw engageren en elk op hun manier bijdragen aan de projecten van de stad.

Zij zijn intussen zelfs onmisbaar geworden voor Geraardsbergen.

"We werken de komende jaren aan een geïntegreerde vrijwilligerswerking stad en ocmw.  Net zoals nationaal meer en meer aandacht gaat naar een gestructureerd vrijwilligersbeleid, willen we in Geraardsbergen ook 1 centraal aanspreekpunt oprichten, waar alle vrijwilligers terecht kunnen met hun vragen", duidt Veerle Mertens (foto)

Achteraf kon men genieten van een hapje en een drankje.