Speelstraten in Geraardsbergen

03-04-2015 18:20

In Geraardsbergen kunnen straten zich tijdens de zomervakantie tot ‘Speelstraat’  omtoveren. 

Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen of samen afspreken, zonder voorbijgaand verkeer.

 

Op 1 april werd de Buitenspeeldag georganiseerd en speelden zo’n 250 kinderen op het domein van sporthal De Veldmuis. Met dit initiatief wil de Vlaamse Overheid kinderen en jongeren aanzetten om buiten te spelen en hun eigen omgeving te ontdekken. 

“Kinderen spelen graag buiten, gewoon voetballen met de vrienden, fietsen, krijttekenen op de grond,… maar ze krijgen hier niet altijd de kans toe,” vertelt Kristof De Clercq van de jeugddienst. “Sommigen hebben geen tuin of geen speelplein in de buurt, andere kinderen wonen in een heel drukke straat. Daarom bieden we de bewoners van Geraardsbergen de kans om van hun straat zelf een speelstraat te maken.”

 

Tijdens de zomervakantie kunnen Geraardsbergse straten speelstraat worden. Daarbij wordt de hele breedte van de straat voorbehouden voor spelen. Voorbijgaand verkeer is er niet, enkel auto’s van bewoners mogen stapvoets rijden.

 

Wie graag meer informatie wenst over de voorwaarden om speelstraat te worden kan contact opnemen met de jeugddienst via 054/43 45 37, via mail: kristof.declercq@geraardsbergen.be of kan eens langskomen in JC De Spiraal, Zakkaai 29, Geraardsbergen.

 

De foto’s van de Buitenspeeldag zijn terug te vinden op de facebookpagina van de jeugddienst (www.facebook.com/jeugddienstgeraardsbergen).