Speelgoed tegen kinderarmoede

12-08-2014 10:26

 

De armoedesignalen nemen in Geraardsbergen alarmerende proporties aan. De economische crisis slaat hard toe, mensen verliezen hun job en de middenklasse krijgt het financieel steeds moeilijker In Geraardsbergen lopen deze cijfers zelfs hoog op. “In totaal worden 15% van alle kinderen geboren in een kansarm gezin. In het centrum loopt dit aantal zelfs op tot 40%!. Er worden steeds meer Geraardsbergse kinderen geboren in kinderarmoede.”  verklaart Emma Van der Maelen.  “De lege brooddozen van de kansarme schoolgaande jeugd dat door OCMW-raadslid Dirk Van der Maelen in kaart werd gebracht, is hiervan het schrijnende voorbeeld . Kinderarmoede moeten we bannen uit Geraardsbergen. ” zegt Stijn De Bock.

De komende jaren moet het lokaal bestuur dan ook extra investeren om de kinderarmoede in Geraardsbergen terug te dringen zeggen de jong socialisten.  ‘Kinderen kiezen niet om geboren te worden in een kansarm gezin. Het is onze taak om werk te maken van een beleid dat kinderen wel alle kansen kan geven’ zegt Emma Van der Maelen.

De jong socialisten willen niet enkel de aandacht vestigen op deze problematiek, maar willen net zoals vorig jaar zelf ook de handen ook uit de mouwen steken. “Met de jongsocialisten willen we  jaarlijks een speelgoedactie organiseren” zegt Stijn De Bock. “Mensen kunnen, na de grote zomeropkuis, hun overtollige speelgoed (in goede staat) naar een inzamelpunt brengen. Nadien zullen we dit speelgoed verkopen op het draaiorgelfestival. “ aldus Van der Maelen

“De winst van deze actie willen we zoals vorig jaar schenken aan een goed doel in Geraardsbergen. Vorig jaar schonken we €500 aan vzw De Vrijwilliger en we zullen ons beste beentje voorzetten om opnieuw een mooi resultaat te behalen. Het bedrag zullen we schenken aan scholen om bijvoorbeeld een speelotheek uit te bouwen of om initiatieven tegen de brooddozen van  kinderen te ondernemen.”  besluiten  De Bock en Van der Maelen.

 

Alle geïnteresseerden kunnen hun speelgoed op zaterdag 23 augustus vanaf 10 uur tot 14 uur brengen naar zaal gROOD verzet, markt 15 te Geraardsbergen. Voor meer informatie kan men steeds contact opnemen met Emma Van der Maelen op emma.vandermaelen@telenet.be of 0473/347830.