Speel een week lang mee met Amerikaanse basketbalspelers

02-07-2015 10:25

Al voor het zesde opeenvolgende jaar : SportQuest met Amerikaanse basketbalspelers in Brakel !

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 augustus komen zo’n 5 jonge Amerikaanse basketbalspelers naar Brakel voor initiatielessen basketbal (zogenaamde ‘clinics’). Zij zijn uitgezonden door de organisatie ‘SportQuest’.

Vorig jaar had deze sportactiviteit, die toen voor de vijfde keer doorging, groot succes met elke dag tussen de 40-50 deelnemers!

Het doel van SportQuest is om over culturen heen vriendschappen op te bouwen (onder andere iets van hun christen-zijn te delen) en de jongeren te bekwamen in basketbal. Vijf dagen lang geven deze atleten deze sporttraining voor jongelui vanaf ongeveer 10 à 12 jaar.

De trainingen zullen gehouden worden van 13 uur 30 tot 16 uur 30 in Sporthal “De Rijdt”. Zowel jongeren vanuit sportclubs als jongelui die de sport (voor het eerst) beter willen leren kennen, zijn van harte welkom.

Als afsluiting zal er op vrijdagavond (vanaf 17 uur in “De Rijdt”) een “SportQuest-night” georganiseerd worden waar de deelnemers het geleerde kunnen tonen aan (groot) ouders en bekenden en waar de sporters iedereen zullen trakteren op… je raadt het al: hamburgers, chips en cola!

Deze basketbaltrainingen kunnen (vanwege sponsoring) gratis worden aangeboden!

Wel vragen we om je zo spoedig mogelijk vooraf te willen inschrijven bij de plaatselijke organisator:

Evangelische Christenen Brakel
Henk van Dorp, 054/41 84 45
E-mail: vandorp.henk@telenet.be

 

Bron : www.tbrakelt.be