Speciale ON kaarten van de Geraardsbergse radioamateurs

29-05-2015 14:38

 

In het kader van de herdenking van 200 jaar Waterloo aan de Gavers hielden de Geraardsbergse radioamateurs een speciale dag waarin ze via morse uitzendingen zoveel mogelijk contacten in de wereld tot stand probeerden te brengen.

Radioamateur stations waarmee contacten worden gelegd krijgen dan een speciale kaart toegestuurd.

De kaarten werden eenmalig gedrukt ter gelegenheid van dit evenement.

Deze kaarten worden enkel gestuurd naar de radioamateur stations in het binnenland en buitenland  waar zij op deze 2 dagen een verbinding mee gemaakt hebben.

Deze kaart is de bevestiging van het contact dat op een bepaalde dag, uur, plaats, frequentie gemaakt is tussen het station in Schendelbeke (vandaag in Morse) en morgen in Onkerzele op de Gavers.

Op vrijdag 29/5 om 12 uur waren reeds met een 50 tal verschillende landen  verbinding gemaakt vanuit Schendelbeke.

Dit kan gemakkelijk oplopen tot een 200 tal tegen de late avond.

Een kaart zoals deze is een verzamelobject voor sommige radioamateurs.  Deze kaarten maken deel uit van een geheel van nodige kaarten die men moet verzamelen om een Award te bekomen.   Dit is het bewijs dat de verbinding er echt geweest is.

Het verzenden van deze kaarten gebeurt vvia de nationale vereniging UBA. Via deze weg worden ze verdeeld over alle landen van de wereld.  Het versturen is kosteloos en behoeft geen postzegel.

De bestemmeling wordt automatisch gevonden via officiele lijsten met roepnamen.

In Belgie begint elke roepnaam met ON (oscar november), voor Nederland is dat PA (pappa alfa).

Als men op internet een bepaalde roepnaam gaat intijpen via google  krijgt men de naam, adres enz…. van elke officiele radio amateur.

Dit zijn speciale

Vb   ON3MDW, ON5XY, ON3FDS enz…