sp.a Geraardsbergen wil shoppers langer gratis laten parkeren

05-03-2016 13:14

Afgelopen week werd er een debat gevoerd over gratis of goedkoop parkeren. Aanleiding hiervoor was de vaststelling dat kleine handelaars in de winkelcentra van kleine steden en gemeenten met de handen in het haar zitten. In vele kernen stijgt de leegstand en de verloedering. Spijtig genoeg is dit ook zo in Geraardsbergen het geval. Onze stad zal dus alles in het werk moeten stellen om de kleine zelfstandigen te ondersteunen.

De dreiging van leegstand en verloedering in de stadskern is in Geraardsbergen zelfs zeer actueel. De mogelijke komst van de Geraardsbergse U-place zorgde bij onze middenstand en omliggende bewoners al voor héél wat ongerustheid. ‘Des te belangrijker dat het stadsbestuur extra investeert in onze stadskern. Want als je nu in de winkelstraat van onze stad loopt zie je de ene lege winkel na de andere’ zegt gemeenteraadslid Emma Van der Maelen. ‘Een spijtige zaak want we zouden net extra moeten inzetten om van Geraardsbergen een aantrekkelijke winkelstad te maken’.

Momenteel kunnen shoppers in onze stad een gratis ticket voor 15 minuten nemen. Om ervoor te zorgen dat er meer mensen afzakken naar ons stadscentrum stelt sp.a Geraardsbergen voor om dit uit te breiden en op deze manier meer mensen aan te trekken naar het centrum. Elk initiatief om onze stad aantrekkelijker te maken als winkelstad moeten we met beide handen grijpen meent sp.a Geraardsbergen.

‘Afgelopen maanden stelde sp.a ook al voor om de parking aan De Bleek op zaterdag gratis ter beschikking te stellen zodat shoppers ook dan naar ons centrum afzakken’ zegt Van der Maelen. Spijtig genoeg wil het bestuur niet ingaan op deze vraag wegens missen van inkomsten. Onbegrijpelijk volgens Emma! De huidige bezetting van de parking aan De Bleek is op zaterdag en zondag bedroevend laag. Onbegrijpelijk dus dat Open VLD en CD&V deze parking aan de rand van het centrum op zaterdag dan niet gratis wil maken. ‘Het zou onze winkelstraat wat extra zuurstof kunnen geven’ besluit Emma Van der Maelen.

sp.a Geraardsbergen zal volgende gemeenteraad dit voorstel ook voorleggen aan de gemeenteraad