SOS – Schilder Op School in Basisschool Dender in Geraardsbergen

20-03-2016 10:35

Donderdag namen het KA Geraardsbergen en basisschool Dender deel aan het project SOS – Schilder Op School. Het opzet van dit gebeuren is kinderen laten voeling te krijgen met het beroep van schilder.

Na het uitdelen van T-shirts werkte een leerling van 3SD of 4SD samen met enkele leerlingen van de basisschool aan het schilderen van een paneel met een Plopsa-figuur. Deze tekening werd gemaakt door de leerlingen van het KA Geraardsbergen en geïnspireerd op het ontwerp van Kimberley Reynaert, grafisch verantwoordelijke van Plopsa. De leerlingen van beide scholen werkten samen een eigen interpretatie uit van haar kleurrijke ontwerp met Bumba, Maya de Bij en Kabouter Plop in de hoofdrollen.

Die dag kregen zij de hulp van Nesten (Vlaams Cartoonist) die als peter voor dit project werd gekozen. Hij had immers beloofd de handen uit de mouwen te steken en mee de colorwall kleur te geven. Tijdens dit project waren er met de praktijkleerkrachten dhr. Guldemont en dhr. Coessens ook echte vakmannen aanwezig. Zij begeleidden alles van begin tot einde, gaven ondersteuning en brengen met fierheid hun vakkennis over aan de leerlingen.

In elke provincie trok ook een VIP tours langs alle deelnemende scholen. In BS Dender waren het de mensen van ‘Building Heroes’ en ‘Bouwunie’ die de colorwall kwamen bewonderen.  31 nijverheidsscholen en minstens evenveel basisscholen uit Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijke gewest namen deel aan de grootscheepse actiedag SOS – Schilder Op School.  In totaal gaven ruim 1.250 leerlingen hun colorwall kleur.

Met dit project willen Building Heroes van fvb-fcc Constructiv, Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP coatings het schildersonderwijs een boost geven en jongeren laten kennismaken met de mooie, creatieve facetten van dit beroep. Tegelijkertijd willen ze ook het tekort aan goed geschoold personeel aanpakken in een sector met heel wat boeiende, diverse jobs.

Bron : 9500news