Smeerebbe-Vloerzegem heeft ook een dorpsraad

20-06-2014 10:50

 

Het kon niet lang uitblijven. In Smeerebbe-Vloerzegem is ook een dorpsraad gestart. Het is reeds de elfde dorpsraad in Geraardsbergen. Op woensdagavond 18 juni werd het dagelijks bestuur gekozen. Ronni Sergeant is voorzitter, Stefanie Van de Perre secretaris en Jo Van Kerkhove penningmeester van de nieuwe dorpsraad.

Burgemeester Guido De Padt is heel blij met de nieuwe dorpsraad: “het zijn stuk voor stuk mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor hun deelgemeente en dat is lovenswaardig. De dorpsraden die we nu reeds hebben in de deelgemeenten, bewijzen hun nut elke dag”.

Participatieambtenaar Steff De Vos houdt zich verder beschikbaar om in andere deelgemeenten verdere dorpsraden mee te helpen opstarten. “Op 25 augustus houden we een reeds een infovergadering in Goeferdinge in café Bij Bé, in Nieuwenhove op 16 september in zaal Beukenhof en twee dagen In later, op 18 september, in Idegem in Café  Klein Idegem.

Er zijn ook al eerste contacten met Nederboelare en Schendelbeke geweest. Deze zouden de lijst van aanwezige dorpsraden vervolledigen in Geraardsbergen.

 

Bron : 9500news