Sfeervolle herdenking Wapenstilstand Geraardsbergen

30-10-2015 17:28

 

Op 11 november, Wapenstilstand, staat Geraardsbergen opnieuw stil bij de gevallen oorlogsslachtoffers van beide wereldoorlogen. Het centrale thema van deze herdenking Op de Vlucht blijft helaas tot de dag van vandaag brandend actueel. Het zwaartepunt van de plechtigheid ligt traditiegetrouw op het Stationsplein.

Na de eucharistieviering in de Sint-Bartholomeuskerk stappen tientallen lagere schoolkinderen in stoet op naar het Stationsplein, samen met het stadsbestuur en leden van het organiserende Wings of Memory, vertegenwoordigers van de vaderlandslievende verenigingen, brandweer, politie en Rode Kruis.

Tal van gezagdragers wonen de plechtigheid bij en leggen er een bloemenkrans neer ter ere van de gesneuvelden. Ook wordt het winnende gedicht met centraal thema Op de vlucht voorgelezen, terwijl kinderen tricolore ballonnen oplaten en zelf geknutselde klaprozen rondstrooien. Een doedelzakspeler zorgt, samen met Concertband Cecilia voor een sfeervolle muzikale omlijsting.

De herdenking is een organisatie van de Stad in samenwerking met Wings of Memory. Zij willen hiermee eer betonen aan alle gesneuvelden, en het belang van een blijvende herinnering beklemtonen. Iedereen is van harte welkom op deze herdenking.

 

10.00 uur    Eucharistieviering Sint-Bartholomeuskerk

10.40 uur    Stoet naar het oorlogsmonument op het Stationsplein    

11.00 uur    Ceremonie met muzikale omlijsting door doedelzakspeler en Concertband Cecilia, voordracht van het winnende gedicht met centraal thema “Op de vlucht”,

11.40 uur    Optocht naar de Markt

12.10 uur    Eresaluut en uitreiking eretekens, Stadhuis Geraardsbergen