Schoolbellen luiden in Parike voor recht op onderwijs

04-10-2014 10:39

 

Ook dit jaar luiden honderden scholen in Vlaanderen op 3 oktober de schoolbel extra hard en luid. Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Daarom vragen Studio Globo en VIA Don Bosco aan de scholen om naar aanleiding van de Internationale dag van de leerkracht (5 oktober) die dag niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerpers te zetten. De organisaties vragen om ook eens te denken aan alle leerkrachten in de wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf.

Bovendien hebben miljoenen kinderen en jongeren vandaag geen toegang tot basisonderwijs. Zij verdienen onze aandacht. Het recht op onderwijs, overal en voor iedereen, is één van de Millenniumdoelstellingen die tegen 2015 zouden moeten gerealiseerd worden. Er is ondertussen al heel wat vooruitgang geboekt op dat vlak, maar er zijn wereldwijd nog steeds 57 miljoen kinderen die niet naar school (kunnen) gaan.

“Ook onze school, Gemeenteschool Parike sluit bij de actie aan. We willen aan de wereld tonen dat er dringend iets moet veranderen. De miljoenen kinderen en jongeren die geen toegang hebben tot basisonderwijs, verdienen onze aandacht. Om de actie zichtbaar en hoorbaar te maken, doen we in onze school een aangroeiconcert” :

  • omdat te veel kinderen in stilte nog altijd de kans niet krijgen om onderwijs te genieten gaan wij stille bellen blazen, we blazen onze wensbellen voor goed onderwijs voor alle kinderen de wereld in
  • dansje + liedje ‘saved by the bell’
  • met toeters en bellen onthullen wij onze zelfgemaakte spandoek

 

Bron : www.tbrakelt.be