Samenwerking Techniekacademie tussen KA en Middenschool is een schot in de roos

24-02-2015 10:51

 

Het KA en de Middenschool Geraardsbergen startten na nieuwjaar met de “Techniekacademie” voor leerlingen uit het zesde leerjaar van het secundair onderwijs. De eerste twee sessies waren telkens met ongeveer 15 deelnemers onmiddellijk een schot in de roos. Na het maken van een creatieve lichtbron, stond tijdens de tweede Techniekacademie het ontwerpen van een zenuwspiraal op het programma.

De 12-jarige jongens en meisjes gingen vol ongeduld aan de slag. Roos en Emilie willen eigenlijk leerkracht of nieuwslezer worden, maar schreven zich toch in voor elke academie: “Wij willen iets nieuws ontdekken. Op school krijgen we ook techniek, maar daar mogen we weinig zelf doen. Tijdens de techniekacademie mogen we zelf gereedschap gebruiken en krijgen we hulp als het ons zelf echt niet lukt. Het is telkens een nieuwe uitdaging!”

Matisse en Daan willen zich na het lager onderwijs inschrijven in de STEM-klas van de Middenschool en hopen dankzij de Techniekacademie een streepje voor te hebben op hun medeleerlingen. Daan is bovendien thuis continu bezig met techniek:  “Ik heb een aantal wetenschapsdozen en die vind ik super leuk. Op de Techniekacademie kan ik sommige dingen toepassen die ik thuis al geleerd had, maar er is toch ook altijd iets nieuws dat ik leer.”

Alle jongeren hebben echter dezelfde favoriete Techniekacademie in ’t vooruitzicht, die waarbij gewerkt wordt met de 3D-printer. Van een appel tot een huis, ze hopen grootse resultaten te zien. Maar ook tijdens de tweede sessie was iedereen tevreden met het resultaat. “Yes gelukt!” klonk meerdere keren door het lokaal toen de zenuwspiraal afgewerkt was.

Wie nog wil inschrijven voor de “Techniekacademie” kan dit doen via de website van het KA Geraardsbergen. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de laatste vier sessies.

 

Bron : 9500news