Ruim 8 miljoen euro subsidies voor scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen

28-06-2019 10:03
Van maart tot en met mei 2019 zijn er ruim 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in Oost-Vlaanderen. Zo ontvangen de Broederscholen Hiëronymus in Sint-Niklaas 1,8 miljoen euro voor een nieuwbouw en verbouwingswerken. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zet zo de inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen en te moderniseren onverminderd voort.
AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kende van maart tot en met mei 2019 bijna 40 miljoen euro subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) in Vlaanderen en Brussel. Daarvan gaat ruim 8 miljoen euro naar het vernieuwen en moderniseren van schoolgebouwen in Oost-Vlaanderen. Schoolbesturen kunnen via verschillende manieren (afhankelijk van bouwprogramma en kostprijs) subsidies krijgen voor de bouw- of verbouwingswerken aan hun school. Zo krijgen 13 Oost-Vlaamse scholen meer dan 100.000 euro subsidies.
Concreet ontvangen de Broederscholen Hiëronymus in Sint-Niklaas 1,8 miljoen euro voor een nieuwbouw en verbouwingswerken. De Vrije Basisschool in Welle krijgt 1,26 miljoen euro subsidies voor de afbraak van een deel van de bestaande gebouwen en de speelplaats en de nieuwbouw voor 6 nieuwe klaslokalen en een overdekte speelplaats. Ook in Sinaai-Waas ontvangt de Vrije Lagere School ruim 700.000 euro subsidies voor een nieuwbouw en omgevingswerken.
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: ”Scholen en schoolgebouwen zorgen ervoor dat leraren én leerlingen de ideale omgeving hebben om te werken en te leren. De voorbije jaren is er een heuse inhaalbeweging in scholenbouw opgestart. De voorbije legislatuur werd al in meer dan 9 op de 10 Vlaamse en Brusselse gemeenten een nieuwe of grondig vernieuwde school gebouwd. Van maart tot en met mei 2019 heeft AGION bijna 40 miljoen euro aan subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het officieel en vrij gesubsidieerd onderwijs, waarvan ruim 8 miljoen euro voor Oost-Vlaamse scholen.”
 Hierbij een overzicht  van de scholen die bouwsubsidies van meer dan 10.000 euro hebben ontvangen. 
(gudc)